Microsoft дава основания за стрийминг в наддаване за премахване на блокирането в Обединеното кралство на сделката с Activision

...
Microsoft направи голяма отстъпка на властите в Обединеното кралство в
Коментари Харесай

Microsoft направи голяма отстъпка на властите в Обединеното кралство в опит да премахне последната останала регулаторна пречка пред огромното придобиване на Activision Blizzard.

Компаниите са представили ново предложение до антитръстовия надзорен орган на Обединеното кралство – единственият регулатор в света, който пречи на сделката за 69 милиарда долара – което ще предостави права за облачно поточно предаване на Activision (ATVI) извън Европейския съюз и три други европейски държави, продадени на конкурент, Ubisoft Entertainment.

Преструктурираната сделка, обявена от Органа за конкуренция и пазари на Обединеното кралство във вторник, следва решение на CMA да блокира придобиването при първоначалните му условия. Този ход го постави в противоречие с регулаторите на ЕС, които одобриха плана през май. Федерален съд на САЩ също каза през юли, че няма да блокира приключването на сделката.

Главният изпълнителен директор на CMA Сара Кардел каза, че регулаторът сега ще разгледа новото предложение.

„Нашата цел не се е променила – всяко бъдещо решение за тази нова сделка ще гарантира, че нарастващият пазар на облачни игри ще продължи да се възползва от отворената и ефективна конкуренция, движеща иновациите и избора.“

Съгласно преструктурираната сделка Ubisoft – френски разработчик на видеоигри – ще може да лицензира съдържанието на Activision на всеки доставчик на облачни игри извън Европейското икономическо пространство, включително в Обединеното кралство. Акциите на Ubisoft скочиха със 7% в Париж във вторник.

„Това ще позволи на геймърите да имат достъп до игрите на Activision по различни начини, включително чрез облачно базирани абонаментни услуги за много игри“, каза Кардел.

Законовият срок за решение на CMA е 18 октомври.

Microsoft (MSFT) обяви планираното придобиване на Activision в началото на миналата година. Транзакцията беше оценена на 69 милиарда долара по това време, което я прави една от най-големите сделки в технологичната индустрия.

Activision Blizzard е един от най-големите разработчици на видеоигри в света, произвеждащ игри като "Candy Crush", "Call of Duty", "World of Warcraft" и "Overwatch".

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР