Microsoft Corp. ще предостави на служителите си в САЩ неограничени

...
Microsoft Corp. ще предостави на служителите си в САЩ неограничени
Коментари Харесай

Технологичен гигант от САЩ ще предоставя на служителите си неограничен отпуск

Microsoft Corp. ще даде на чиновниците си в Съединени американски щати неограничени дни за отпуск, заяви американският уеб страница за софтуерни вести The Verge, цитирайки вътрешен документ на компанията до нейния личен състав.

" Как, по кое време и къде вършим работата си се промени фрапантно ", показва основният изпълнителен шеф на компанията - Катлийн Хоган в имейл до личния състав. " И до момента в който се трансформирахме, модернизирането на нашата политика за отпуски до по-гъвкав модел беше естествена последваща стъпка ", прибавя тя.

Microsoft ще стартира да ползва новата политика, наречена " Отсъствие по лична преценка ", от 16 януари, а чиновниците, които имат неизползвани дни за отпуск, ще получат през април еднократно парично погашение.

В допълнение към безграничен брой дни за отпуск, чиновниците на софтуерния колос в Съединени американски щати, също по този начин ще имат право на 10 корпоративни празника, отпуск по болест, както и почивни дни като членове на правосъдно жури. Политиката няма да се ползва за чиновниците на почасова работа.
 В кои стопански браншове и райони в света работната седмица е най-дълга и най-къса
В кои стопански браншове и райони в света работната седмица е най-дълга и най-къса

Средната дълготрайност на работното време в международен мащаб за мъжете е по-висока от тази за жените
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР