Microsoft Corp планира да съкрати хиляди работни места, предава Reuters.

...
Microsoft Corp планира да съкрати хиляди работни места, предава Reuters.
Коментари Харесай

Лавината от съкращения: Microsoft освобождава хиляди инженери и HR-и

Microsoft Corp възнамерява да редуцира хиляди работни места, предава Reuters. Според информацията се чака да бъдат понижени редиците в отделите за човешки запаси и инженеринг.

Очакваните съкращения са следващите такива в софтуерния бранш на Съединени американски щати, където компании, в това число Amazon.com и Meta Platforms Inc, взеха решение да понижат броя на чиновниците си в отговор на забавящото се търсене и влошаващите се световни стопански вероятности. Ходът на Microsoft загатва за задълбочаване на наклонността.

От позиция на общата картина, още един иден кръг от съкращения в Microsoft допуска, че средата не се усъвършенства и евентуално ще продължи да се утежнява “, сподели анализаторът на Morningstar Дан Романоф.

Британският ефирен оператор Sky News заяви, базирайки се на свои източници, че Microsoft възнамерява да редуцира към 5% от работната си мощ, или към 11 000 позиции. Според Bloomberg ще бъдат наранени инженерингови звена в компанията, до момента в който Insider осведоми за съкращения в HR екипите.

Съкращенията ще бъдат доста по-големи от други кръгове през миналата година, се споделя в отчета на Bloomberg.

Microsoft отхвърли да разяснява отчетите.

Технологичният колос има 221 000 чиновници на цялостен работен ден, в това число 122 000 в Съединените щати и 99 000 в интернационален проект към 30 юни, демонстрират документите.
 Microsoft откри в България втория в света Dream Space
Microsoft е подложена на напън да поддържа темповете на напредък в своя заоблачен отдел Azure, откакто няколко тримесечия на спад на пазара на лични компютри навредиха на бизнесите с Windows и с устройства.

По отношение на съкращенията до момента, към юли предходната година има информация за дребен брой такива. През октомври новинарският уебсайт Axios заяви, че Microsoft е освободила под 1000 чиновници в няколко подразделения.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинMicrosoft съкращения HR инженери софтуерен бранш ПоследниНай-четениКомпании 24 Лавината от съкращения: Microsoft освобождава хиляди инженери и HR-и Имоти 920 Сгради единствено за наематели – нова наклонност, навлизаща в България Индустрии 92 Микрочиповете ще станат по-важни от петрола до 50 години Компании 792 Velocity получи позволение да търси злато в с. Дънгово Компании 12218 Един от най-големите производители на ски строи нов цех в България Хай-тек 4886 Кое е идващото в действителност огромно нещо в технологиите съгласно Бил Гейтс Иновации 4769 Защо Бил Гейтс има вяра и влага в растителното месо? Градоустройство 3842 „ Метрополитен “ възроди концепцията за метростанция между „ Люлин “ и „ Обеля “ Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР