Micro-Star International реши малко да оживи борбата на пазара на

...
Micro-Star International реши малко да оживи борбата на пазара на
Коментари Харесай

MSI се присмя на ASUS за неефективното охлаждане на централните процесори

Micro-Star International реши малко да оживи битката на пазара на дънните платки от приблизително равнище, като се присмя на своя главен съперник ASUSTeK Computer.
За тази цел китайският производител тества дъната от еднакъв ценови клас. Това са MSI B360M Mortar и ASUS Strix B360-G Gaming. И двете дънни платки са с microATX общоприет размер и са съвместими с процесорите Intel Core от 8-мо потомство. Тези дъна в Европа костват надлежно 80 и 100 евро.



Първоначално MSI показва, че в B360M Mortar се употребява 7-фазна система на зареждане на LGA1151 сокета и двата М.2 конектора, за които се употребяват четири PCI Express 3.0 линии. В същото време, ASUS Strix B360-G Gaming има 6-фазно VRM, а нейните два M.2 слота работят в режимите PCI-E 3.0 x4 и PCI-E 3.0 x2.



Но основното достолепие на B360M Mortar, съгласно производителя, са удължените радиатори на захранващата система за зареждане на централния процесор. Те имат по-голяма повърхност за разпръскване на топлината спрямо обичайните охладители.



По време на тестванията, температурата на VRM транзисторите на дънната платка MSI B360M Mortar доближава 62,6°C. А при дъното ASUS Strix B360-G Gaming тя е 74,9°C. Тестовете са извършени при идентичен лимит на мощността от 95 W. За „подгряване на компонентите“ са употребявани стратегиите Cinebench R15, x265 HD Benchmark и Handbrake.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР