Micro Focus Access Manager прави възможна интеграцията на съвременни и

...
Micro Focus Access Manager прави възможна интеграцията на съвременни и
Коментари Харесай

Micro Focus Access Manager – сигурен достъп до приложенията


Micro Focus Access Manager прави допустима интеграцията на модерни и остарели приложения
(снимка: CC0 Public Domain)

Организациите нормално употребяват голям брой разнообразни приложения – както модерни, по този начин и остарели (legacy) , заради което се нуждаят от решения за интеграция на тези приложения във всички свои бизнес среди, без значение къде се съхраняват потребителските данни . Micro Focus Access Manager е точно такова решение – то разрешава на фирмите да свържат своите облачни и интранет приложения, като дава способ за  безпроблемно еднократно регистриране и надзор на достъпа за всички консуматори .

Коя е Micro Focus?

Micro Focus е една от най-големите компании за създаване на решения за киберсигурност и ръководство на ИТ среди, с голям опит от над 40 години. Основана през далечната 1976-та година, Micro Focus придобива голям брой огромни компании като NetIQ, Novell и Suse, а през 2017 година се сплоти с HPE Software.

Micro Focus е най-новият софтуерен сътрудник на КОМПЮТЪР 2000, чието портфолио включва необятен набор от решения в областта на киберсигурността. Българската ИТ компания разполага с екип от сертифицирани инженери, профилирани в проби, съоръжения и поддръжка на решенията на Micro Focus.

Портфолиото на Micro Focus покрива съвсем всички вектори и потребности на потребителите от ИТ решения. 98 от компаниите в листата Fortune 100 към този момент са клиенти на Micro Focus. Компанията е водач в цифровата промяна, като дава корпоративни DevOps решения, решения за ръководство на хибридни ИТ среди, за киберсигурност и планирани ИТ разбори. Micro Focus е и водещият в света снабдител на уеб решения за еднократно регистриране, които дават транспарантен и сигурен достъп до приложения и услуги.

Micro Focus Access Manager – решение за еднократно регистриране и сигурен достъп до приложения

Поддържайки разнообразни стандарти за прехвърляне на права за достъп, Micro Focus Access Manager дава опция на организациите да споделят персонална информация в мрежата, облака и посредством мобилни устройства несъмнено и комфортно. Тъй като даването на сигурен достъп изисква друга информация в другите случаи, софтуерът на Micro Focus се приспособява към вярното равнище на идентификация на потребителя въз основа на измерения риск за бизнеса.

дава еднократно регистриране и сигурен достъп до приложения както в локалната мрежа, по този начин и в облака. Потребителите, които изискват регистриране, могат да се намират на всички места – в офиса, на отдалечено място или в придвижване, както и да получат достъп от всяко устройство. Micro Focus Access Manager прави това, като поддържа Federation стандартите за прехвърляне на права за достъп до модерни приложения и услуги и в същото време резервира най-хубавите Gateway благоприятни условия за достъп до всичко останало.

В допълнение към еднократното регистриране и контрола на достъпа, Micro Focus Access Manager включва вградена функционалност за разбор, основан на риска, както и опция за потребление на технология за двуфакторна идентификация. По този метод организациите могат да поддържат по-опростена методология за достъп до приложения, когато рискът е дребен, и да приспособяват условията за регистриране, когато рискът е висок или междинен. Решението се внедрява бързо и елементарно и не изисква сериозна спомагателна поддръжка, с цел да действа с цялостния си потенциал.

Access Manager обезпечава мобилен шлюз за достъп с един клик до остарели уеб приложения
(илюстрация: Micro Focus)

За организации, които към момента не разполагат със страница за еднократно регистриране на техните чиновници, Micro Focus Access Manager разполага с персонализирана такава и мини портал, които могат да бъдат настройвани съгласно условията на съответното приложение и регулациите на дадената организация. Иконите на приложенията могат да се конфигурират и приспособяват за средата, в която се употребяват, като всичко това изисква минимално време и опит.

Ключови преимущества

Micro Focus Access Manager е уместно решение за даване на еднократно регистриране и сигурен достъп до уеб-базирани приложения. С богатия си набор от вградени функционалности, опростения си дизайн и опцията за консолидиране с други решения на Micro Focus, Access Manager разрешава на организациите да избегнат комплицирани и изолирани (siloed) конфигурации. С него те могат да вършат повече с по-малко, осигурявайки бърз и комфортен достъп за потребителите, като в същото време резервират персоналната информация предпазена.

Micro Focus Access Manager дава опция на организациите да реализират:

С игурен достъп в рамките на цялата о рганизация – това е изцяло решение за надзор на достъпа, което дава еднократно регистриране към съвременни услуги с поддръжка на SAML, WS-Federation, WS-Trust, OAuth и OpenID стандарти, както и приложения и услуги без Federation поддръжка.

Бърз триумф на мобилната тактика . Независимо дали се нуждаете от еднократно регистриране за вътрешно-разработените корпоративни мобилни приложения или за старите уеб приложения, Micro Focus Access Manager е решение на проблема. Този програмен продукт разполага както с SDK инструментариум, който разрешава прехвърляне на обещано приложение към разработчиците му, по този начин и с мобилен шлюз (gateway), който обезпечава достъп с един клик до остарелите (legacy) уеб приложения на мобилни платформи, като цялата настройка се реализира за броени часове, вместо за дни и седмици. Във всеки един частен случай можете да внедрите функционалности за надзор на еднаквост и достъп, без да докосвате „ back-end ” конфигурацията на приложенията си.

Повишаване по едно и също време на сигурността и удобството . Micro Focus Access Manager има вграден, основан на риска, механизъм за регистриране, който разрешава на организациите да приспособяват процеса на идентификация на своите консуматори въз основа на измерен риск. Така потребителите получават елементарен достъп до среди с невисок риск и се усилва равнището на условията за идентификация при обстановки с по-висок риск.

Интеграция с други артикули за еднаквост , надзор на достъпа и киберсигурност на Micrо Focus. Това разрешава на организациите да дават комфортен достъп на консуматори, които имат потребност от подобен, като в същото време се пазят от консуматори, които не би трябвало да имат достъп до ресурсите. Micro Focus Access Manager пази както от закани с несъразмерен достъп „ от вътрешната страна ” в организацията, по този начин и извън, от нежелателен достъп от външни лица.

Основни функционалности

Организациите употребяват решения за надзор на достъпа, с цел да интегрират достъпа до своите приложения и услуги във всичките си бизнес среди, без значение къде се съхраняват потребителските данни. Federation и Gateway функционалностите на Micro Focus Access Manager разрешават на фирмите да свържат своите облачни и интранет приложения и им дават способ за безпроблемно еднократно регистриране в приложенията. Ето главните функционалности на Micro Focus Access Manager:

■ Пълна поддръжка за Federation имплементации, употребявайки SAML, OAuth, OpenID Connect, WS-Federation и други стандарти;

■ Графичен инструмент и конфигурируем портал за регистриране разрешават персонализирано брандиране на портала и настройка на икони на приложенията, които ще се достъпват от потребителите;

■ Възможност за инсталиране върху виртуална среда, без значение какъв хипервайзор се употребява (внедряване в съвсем всяка среда);

■ Интеграция по дифолт с Microsoft SharePoint и Office 365 Enterprise;

■ Предоставяне на пакет за разработка на програмен продукт за регистриране за iOS устройства;

■ Вградена функционалност за разбор и оценка на риска, която обезпечава функционалности за регистриране в дадена среда въз основата на измерения риск;

■ Интеграция по дифолт с Advanced Authentication Framework решение, което поддържа необятен набор от способи за идентификация;

■ Централизирано ръководство на политики (за използване на права за ролево-базиран достъп);

■ Вграден мобилен достъп за консуматори, употребяващи смарт телефони (iOS и Android), на които е нужен достъп до съответни приложения;

■ Функции за утвърждение на права за достъп от админ на решението.

Защо да изберете Micro Focus Access Manager

Micro Focus Access Manager дава опция на организациите да интегрират както модерни, по този начин и остарели (legacy) уеб-базирани приложения. В допълнение към множеството варианти за прехвърляне на пълномощия при опити за достъп, решението разрешава еднократно регистриране към приложения, с помощта на своя графичен потребителски интерфейс (GUI), без да са нужни смяна на съответните приложения или писане на комплициран програмен код за интеграция.

Micro Focus Access Manager включва вградени функционалности за установяване на риска, които не изискват комплицирана настройка, като в същото време дават метод за персонализиране на вписването на потребителите въз основа на огромно многообразие от параметри, в това число подтекст, държание в предишното, местонахождение при опита за достъп, време и дата на опита или даже от кое устройство е изработен опитът.

Улеснен графичен интерфейс разрешава на организациите за няколко минути да мигрират политиките си за надзор на достъпа от тестова към работна среда.

Micro Focus Access Manager се приспособява към вярното равнище на идентификация на потребителя
(снимка: CC0 Public Domain)

Със своята адаптивна архитектура и интеграция с Micro Focus Identity Manager и Micro Focus Sentinel, Micro Focus Access Manager обезпечава изцяло решение за ръководство на идентичности, надзор на достъпа и киберсигурност за интранет, облачни и мобилни приложения.

С еластичен и стилен дизайн и с висока продуктивност, Micro Focus Access Manager e елементарен за имплементиране и привеждане в работен режим артикул, с дребни систематични условия. Като част от продуктова линия, която пази, следи и ръководи достъпа до скъпи запаси, Micro Focus Access Manager може да служи като съставен елемент на интегрирана IAM тактика.

Решенията за киберсигурност на Micro Focus са налични за клиентите у нас от.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР