Мичио Каку е американски физик-теоретик, един от създателите на теорията

...
Мичио Каку е американски физик-теоретик, един от създателите на теорията
Коментари Харесай

Физикът Мичио Каку: Търсенето на извънземни е ужасна идея

Мичио Каку е американски физик-теоретик, един от основателите на теорията на струнните полета, която е раздел на, който също по този начин е извънредно прочут популяризатор на науката и създател на доста книги. В неговата най-нова книга The God Equation става дума за търсенето на благоприятни условия за сливане на общата Теория на относителността с квантовата доктрина, в границите на една единна Теория на всичкото . В изявление за изданието Guardian той предвижда по кое време ще се появи въпросната Теория на всичкото и по какъв метод мултивселената може да сплоти религиите.

Според Каку, учените към този момент създават въпросната Теория на всичкото, само че тя още не е подготвена. Все още не са направени никакви опити в тази тенденция, а нобелистите не могат да доближат до единно мнение по отношение на теорията на струните.

„Лично аз смятам, че сме на прага на нова ера“ – съобщи физикът. „Вече се организират напълно нови опити, които имат за цел да открият отклонения от Стандартния модел. И още, следва разкриването на тайната на тъмната материя. Всяка от тези неизучени области може да подкрепи за основаването на Теорията на всичкото“.

Въпреки това, редица учени смятат Всеобщата доктрина за задънена форма на редукционизъм. Към сегашен ден разногласията по отношение на теорията на струните са не по-малки спрямо времената на Нилс Бор и, по време на разискването на квантовата доктрина на конгрес на Солвей.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР