Michael Cors обявиха, че вече няма да използват животински кожи

...
Michael Cors обявиха, че вече няма да използват животински кожи
Коментари Харесай

Без животински кожи в модната индустрия

Michael Cors оповестиха, че към този момент няма да употребяват скотски кожи в своите артикули , оповестява WWD.

Новата политика ще се ползва и за Jimmy Choo, която марка " Майкъл Корс Холдингс " закупи през юли, със договорка в размер на няколко милиона паунда.

Инициативата идва единствено няколко месеца, откакто Gucci оповестиха, че ще отстранен кожите от продуктите си .

Марката Michael Cors взема решение да спре потреблението на животинска кожа, откакто изпълнителният шеф Джон Айдъл организира среща с Дан Матюс от PETA - американската организация, защитаваща правата на животните.

Американският първокласен бранд Michael Cors разкрива, че производството на всички кожени артикули, които понастоящем се създават, ще бъде прекратено до декември 2018 година Задача на корпорацията е да вкара нова изкуствена опция в своите идни сбирки.

" Това решение бележи нов стадий за нашата компания, тъй като ние ще продължаваме да развиваме потреблението на новаторски материали ", изяснява Айдъл. " Сега имаме способността да сътворяваме първокласна хармония, без да използваме кожата на животни. "

This Just In: Anti fur protestors at @Michael Kors talk at @metmuseum disrupting talk with @thealinacho #wwdblast pic.twitter.com/aPI6rKg4Rw
— WWD (@wwd) 21 юни 2017 година

Според WWD, марката ще покаже своите нови други възможности за изкуствена кожа още през февруари 2018 година, когато дизайнерът ще показа своята сбирка есен/зима 2018 на Седмицата на модата в Ню Йорк.

Съобщението за замяната на естествената кожа с изкуствена е приветствано с наслада от деятелите за правата на животните.

Уейн Пацел, президент и основен изпълнителен шеф на The Humane Society в Съединени американски щати, отбелязва: " С напредъка на изкуствената кожа и въвеждането на други новаторски материали стана ясно, че просто няма причина да не престават да се употребяват артикули, които предизвикват толкоз доста болежка и страдалчество . "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР