Мианмар планира да се присъедини към руската система за междубанкова

...
Мианмар планира да се присъедини към руската система за междубанкова
Коментари Харесай

И Мианмар иска да се присъедини към руския аналог на SWIFT

Мианмар възнамерява да се причисли към съветската система за междубанкова финансова информация, аналог на SWIFT. Това е споделил за РИА Новости министърът на вложенията и външноикономическите връзки на страната Аун Наинг по време на Петербургския интернационален стопански конгрес. (Мианмар се намира на полуостров Индокитай, популацията й е 54 млн. индивида, страната граничи с Китай, Индия и др.)

Преговорите с съветските банки по този въпрос към този момент са в ход. " По-специално, в състава на нашата делегация на икономическия конгрес е съветникът на шефа на Централната банка на Мианмар, и тя организира диалози с представители на съветската Централна банка, на които е разискван въпросът за потреблението на различни платежни системи без SWIFT ", разяснява министърът.

Министърът на вложенията на страната е споделил още, че разисква с съветската страна разпространяването на банковите карти " Мир " в Мианмар. Министърът към този момент предложи да се употребяват юана и рублата в разплащанията сред страните от ЕАИС и АСЕАН.

Руският аналог на SWIFT разрешава да се предават финансови известия и информация в и отвън Русия. Развитието на тази система стана изключително настоящо, откакто най-големите съветски банки (Сбербанк, ВТБ, ВЕБ и др.) бяха изключени от SWIFT като част от глобите заради военната интервенция в Украйна.
 Венецуела ще внедри съветската платежна система
Венецуела ще внедри съветската платежна система " Мир "

Карти " Мир " към този момент се одобряват в Турция, Виетнам, Армения, Беларус
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР