Мианмар е изложен на риск от разпадане поради неефективното справяне

...
Мианмар е изложен на риск от разпадане поради неефективното справяне
Коментари Харесай

Президентът на Мианмар предрече разпадане на страната заради граничното насилие

Мианмар е изложен на риск от раздробяване заради неефективното справяне с насилието в граничните райони с Китай. Това съобщи президентът на Мианмар, ръководен от военна хунта.

Откакто завоюва властта с п хунтата е изправена пред най-голямото предизвикателство, с което да се справи- офанзиви на революционни и етнически въоръжени сили против стотици бази на хунтата в северната и югоизточната част на страната.

" Ако държавното управление не ръководи дейно случаите, протичащи се в граничния район, страната ще бъде разграничена на разнообразни елементи ", сподели Минт Све, президент на Държавния административен съвет, на съвещание на Съвета за национална защита и сигурност.

Според него би трябвало деликатно да се управлява този въпрос. Сега е значим миг за страната и целият народ би трябвало да поддържа Татмадау (военните-бел. ред.), съобщи президентът.

На североизток хунтата е изгубила надзор над някои гранични търговски градове с Китай. Китайското държавно управление също удостовери тази седмица, че е дала жертви на границата.
 Китай приканва Мианмар да поддържа стабилността по общата им граница
Китай приканва Мианмар да поддържа стабилността по общата им граница

Китайски жител е бил погубен и няколко други са били ранени в събота, откакто снаряд от Мианмар е блъснал китайската страна на границата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР