Мианма планира временно да ограничи износа на ориз, за да

...
Мианма планира временно да ограничи износа на ориз, за да
Коментари Харесай

Мианма планира да ограничи износа на ориз

Мианма възнамерява краткотрайно да ограничи износа на ориз, с цел да управлява покачващите се цени на вътрешния пазар. Така страната се причислява към Индия, най-големият снабдител на ориз в света, който наскоро вкара идентична възбрана на фона на затягащите се международни доставки, заяви Ройтерс, цитирайки почитан чиновник на Федерацията на оризовата промишленост в Мианма (Myanmar Rice Federation).

" Временно ще ограничим износа на ориз за към 45 дни от края на този месец ", е споделил служителят на асоциацията, добавяйки, че възходящите цени на вътрешния пазар карат управляващите да лимитират износа.

Мианма е петият по величина експортьор на ориз в света, доставяйки повече от 2 милиона метрични тона годишно, съгласно данни на Министерството на земеделието на Съединени американски щати.

Миналия месец Индия забрани износа на бял ориз, без басмати, намалявайки доставките за международния пазар с към 10 милиона тона, или 20 на 100.

" Мианма не е огромен състезател на пазара на ориз, като Индия или Тайланд, само че рестриктивните мерки идват в миг, когато доставките понижават ", уточни основан в Мумбай търговец. 

Световните цени на ориза, предлагани от водещи експортьори, в това число Тайланд и Виетнам, се повишиха след решението на Индия да ограничи доставките, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР