Miami Open, втори кръгВиктория Томова – Даниел Колинс 6-7(3), 2-6Виктория

...
Miami Open, втори кръгВиктория Томова – Даниел Колинс 6-7(3), 2-6Виктория
Коментари Харесай

Виктория Томова претърпя поражение от Колинс


Miami Open, втори кръг

Виктория Томова – Даниел Колинс 6-7(3), 2-6

Виктория Томова завърши присъединяване си на шампионата в Маями след загуба от международната №30 Даниел Колинс във втори кръг. Първата ни ракета може да съжалява за резултата, защото в откриващия сет не отстъпваше с нищо на миналогодишната финалистка от Australian Open, само че в последна сметка бе принудена да се помири с провалянето. Въпреки отрицателния за нея излаз от днешния мач обаче Томова може да се гордее с представянето си във Флорида, където записа втора победа в съществена скица на равнище WTA 1000 от началото на годината.

В идната фаза ще забележим напълно американски конфликт сред Колинс и международната №3 Джесика Пегула, която отстрани Катрин Себьов.

Началото бе доста по-добро за Колинс, която осъществя ранен пробив, след което отрази два следващи брейкпойнта и поведе с 3-0. Откриващата част изглеждаше решена, когато миналогодишната финалистка от Australian Open стигна до два следващи сетбола при 5-3. Първият обаче бе избавен от Томова, след което американката изпрати топка в навън. Пред първата ни ракета се откри късмет за пробив, при който международната №30 още веднъж не откри рамките на корта и резултатът бе понижен.

Силните минути за Томова продължиха, като сервисът ѝ създаваше съществени проблеми на нейната съперничка. След форхенд в мрежата от страна на Колинс българската тенисистка затвърди пробива и възвърне равенството в сета при 5-5. Томова бе доста покрай цялостен поврат, откакто поредна неточност от форхенд на американката ѝ даде нов късмет за пробив. Той обаче бе избавен от представителката на домакините, която след това отрази още един брейкпойнт и завоюва подаването си.

Томова обаче не разреши сервисът ѝ да бъде продънен още веднъж и докара нещата до тайбрек. В него българката поведе с 2-0, само че след това Колинс увеличи качеството на сервиса и форхенда си. Това, в добавка с две неточности на първата ни ракета, оказа помощ на американката да реализира поврат и да направи резултата 4-2 в своя изгода. Томова понижи изоставането си, само че не за дълго. Грешки от форхенд и ретур предоставиха три следващи сетбола на Колинс, като в последна сметка след нов форхенд в мрежата от страна на Томова сетът завърши при 7-6(3) в интерес на американската тенисистка.

В началото на втората част Томова още веднъж се озова в тежка обстановка. Топка в навън при офанзива с бекхенд по правата даде ранен пробив на Колинс, който американката затвърди, приключвайки втория гейм със своя ас №5 от началото на дуела. Впоследствие двойна и непредизвикана неточност от страна на първата ни ракета улесниха доста американката, която реализира втори пореден брейк и натрупа удобен задатък от 3-0.

Томова обаче бе решена да се бори до дъно и редуцира пасива си с пробив на 15, станал факт след форхенд в навън на Колинс. Американката обаче бързо си върна самодейността и няколко отлични офанзиви от главната линия ѝ донесоха нов брейк, с който тя възвърне разликата от три гейма при 4-1.

След подновяването на играта нападателният ретур на Томова ѝ оказа помощ да навакса пасив от 30-0, само че все пак Колинс затвърди пробива и натрупа още по-солиден задатък. Американката стигна до мачбол след ретур уинър, който обаче пропусна след нов форхенд в мрежата. В последна сметка най-дългият и оспорван гейм от началото на сета приключи с триумф за Томова, която понижи резултата на 5-2. Колинс обаче се възползва от опцията да сервира за мача и оформи крайното 7-6(3), 6-2 след час и половина игра.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Cafe: Кой ще спре Алкарас?

Резултати от приключилите мачове от деня:

Елиз Мертенс – Дария Касаткина 4-6, 6-2, 6-2

Лаура Зигмунд – Паула Бадоса 6-7(2), 6-4, 2-6

Ирина Бегу – Кинуен Джън 6-2, 1-6, 1-6

Петра Мартич – Шию Уан 6-3, 6-3

Виктория Томова – Даниел Колинс 6-7(3), 2-6

Джесика Пегула – Катрин Себьов 6-3, 6-1

Людмила Самсонова – Виктория Голубич 6-1, 6-1
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР