Miami Open, втори кръгМария Сакари – Бианка Андрееску 7-5, 3-6,

...
Miami Open, втори кръгМария Сакари – Бианка Андрееску 7-5, 3-6,
Коментари Харесай

След 3 часа и 4 минути: Андрееску отстрани Сакари


Miami Open, втори кръг
Мария Сакари – Бианка Андрееску 7-5, 3-6, 4-6


Бианка Андрееску съумя да реализира поврат и да в профил поставената под №7 Мария Сакари след 5-7, 6-3, 6-4 за 3 часа и 4 минути на корта в Маями.

И третият мач посред им приключи в съдбоносен сет като резултатът бе същият като този в Маями преди две години. Тогава Андрееску победи на полуфинал преди да отстъпи на Ашли Барти във финала.

Това е и трети триумф над тенисистка от топ 10 за канадката след завръщането ѝ в игра през април предходната година. Предишните бяха над Даниел Колинс в Мадрия и над Дария  Касна в Торонто.

По сходство на триумфа си над Ема Радукану в първия кръг, и през днешния ден някогашната №5 игра доста добре във значимите моменти. При 4-2 във втория сет тя съумя да измъкне гейм с  шест равенства. Тя съумя да пробие и два пъти на старта на решителния сет, който започва с общо три брейка. До края Андрееску удържа задатъка си, с цел да си обезпечи място в трети кръг. Все отново в последния гейм тя още веднъж трябваше да се оправя в сложна позиция. След пропуснати два мачбола се наложи да отразява брейкбол.

За някогашната шампионка от US Open следва мач против Анхелина Калинина или София Кенин. Канадката е все по-близо до завръщане в топ 30 на ранглистата.

В други мачове от деня:

Екатерина Александрова – Тейлър Таунзънд 6-3, 5-7, 6-4

Каролина Мухова – Лин Жу 6-4, 6-2

Каролина Плишкова – Ксиню Уан 6-2, 6-4

Мари Бузкова – Ана Блинкова 3-6, 6-4, 6-3

Маркета Вондрушова – Вероника Кудерметова 6-4, 6-2

Варвара Грачова – Онс Жабур 6-2, 6-2

Барбора Крейчикова – Александра Саснович 6-3, 6-2

Робин Монтгомъри – Медисън Кийс 4-6, 4-6
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР