Miami Open, втори кръгАрина Сабаленка – Ирина Бегу 4-6, 4-6Световната

...
Miami Open, втори кръгАрина Сабаленка – Ирина Бегу 4-6, 4-6Световната
Коментари Харесай

Сабаленка продължи негативната си серия с поражение в Маями


Miami Open, втори кръг

Арина Сабаленка – Ирина Бегу 4-6, 4-6

Световната №70 Ирина Бегу сервира една от най-големите изненади от началото на шампионата в Маями, елиминирайки поставената под №1 Арина Сабаленка във втори кръг. Белорускинята позволи поврат и в двата сета и записа трето следващо проваляне, откакто отпадна още във втори кръг и в Индиън Уелс, а преди този момент загуби от Ига Швьонтек на четвъртфинала в Доха.

Сабаленка бе по-агресивна на сервис и записа повече асове (6-2), само че и направи повече двойни неточности (8-2). Световната №5 не съумя да осъществя нито един от шестте си брейкпойнта, до момента в който Бегу оползотвори два от четирите си шанса за пробив (50%).

В първите шест гейма никоя от съперничките не съумя да пробие, като Сабаленка пропусна брейкпойнт при 1-0. Впоследствие тази неточност ѝ струваше скъпо, защото Бегу реализира цялостен поврат с пробив на нула, след което затвърди брейка за 5-3. Сабаленка опита да обърне развоя на сета, само че румънката задържа задатъка си и се наложи с 6-4.

Вторият сет стартира по подобен метод, като белорускинята поведе, само че по-късно пропусна цели четири благоприятни условия за пробив и разреши на Бегу да изравни. Това се оказа началото на мощна серия за румънката, която още веднъж проби първа и направи резултата 3-1 в своя изгода. Въпреки напъните на Сабаленка международната №70 продължи да бъде безупречна на сервис и победи с 6-4, 6-4 след 1 час и 38 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР