Miami Open, трети кръгХолгер Руне – Диего Шварцман 6-4, 6-2Тейлър

...
Miami Open, трети кръгХолгер Руне – Диего Шварцман 6-4, 6-2Тейлър
Коментари Харесай

Рубльов очаква Димитров или Синер, Руне и Фриц също продължават


Miami Open, трети кръг

Холгер Руне – Диего Шварцман 6-4, 6-2

Тейлър Фриц – Денис Шаповалов 6-4, 6-4

Андрей Рубльов – Миомир Кецманович 6-1, 6-2

Андрей Рубльов доближи до осминафиналите на Miami Open, откакто организира същинска наказателна акция против Миомир Кецманович, разгромявайки го единствено за 57 минути. В идващия кръг руснакът чака спечелилия от дуела сред Григор Димитров и Яник Синер. Евентуален конфликт сред Димитров и Рубльов би бил седми в съперничеството им, като досега салдото е 3-3.

Рубльов имаше голямо предимство във връзка с асовете (12-4) и уинърите (34-9), като в това време не направи нито една двойна неточност. Шестият подложен завоюва 84% от точките си на първи сервис (21/25) и осъществя четири от осемте си брейкпойнта (50%), до момента в който Кецманович по този начин и не стигна до късмет за пробив.

Руснакът пречупи съпротивата на съперника си още първоначално, откакто реализира два поредни брейка и натрупа удобна преднина от 5-0. Кецманович редуцира пасива си, само че незабавно по-късно руснакът завърши първия сет при 6-1. Втората част мина по подобен метод, като международният №7 още веднъж осъществя два следващи пробива и победи изрично с 6-1, 6-2.

Холгер Руне също се подреди измежду най-хубавите 16 след безапелационен триумф над Диего Шварцман. Датчанинът владееше самодейността през съвсем целия дуел и победи след час и половина игра.

Руне пласира 7 аса против 1 на Шварцман, като в това време завоюва 81% от точките си на първи сервис (29/36). Скандинавецът имаше доста предимство във връзка с уинърите (25-8) и беше безукорен при възможностите си за пробив (4/4), до момента в който неговият конкурент осъществя един от двата си брейкпойнта (50%).

Началото бе доста по-добро за Руне, който реализира ранен пробив и поведе с 2-0. Шварцман имаше опция да възвърне равенството, само че пропусна брейкпойнт при 3-2. В последна сметка международният №8 запази насъбраната разлика и взе преднина в мача след 6-4.

Двамата си размениха по един пробив при започване на втората част, само че по-късно Руне още веднъж откри цялостен надзор върху играта и натрупа удобен задатък от 5-1. Седмият подложен не разреши водачеството му да бъде застрашено и завърши мача със сервис гейм на нула за крайното 6-4, 6-2.

Опонент на Руне в идната фаза ще бъде Тейлър Фриц, който отстрани Денис Шаповалов. Американецът направи по-малко двойни (2-7) и непредизвикани неточности (8-17), като това компенсира изоставането му във връзка с асовете (5-12) и печелившите удари (14-24). Фриц завоюва 82% от точките си на първи сервис (28/34) и осъществя две от трите си благоприятни условия за пробив, до момента в който Шаповалов по този начин и не стигна до брейкпойнт в хода на мача.

След равностойното начало, Фриц нанесе първия удар в дуела. Американецът съумя да пробие след няколко отлични офанзиви с форхенд, а след това затвърди брейка за 5-3. Това се оказа решаващият миг в първата част и въпреки да пропусна два от трите следващи сетбола, до които доближи, международният №10 надви с 6-4.

Вторият сет се разви по подобен метод, като Фриц още веднъж проби пръв и направи резултата 3-1 в своя изгода. Американецът можеше да усили още задатъка си, само че в петия гейм пропусна брейкпойнт и Шаповалов върна интригата. Роденият в Санта Фе тенисист обаче се показа доста солидно в отбранителен проект и продължи да управлява играта до края, побеждавайки с 6-4, 6-4 след 1 час и 19 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР