Miami Open, трети кръгГригор Димитров – Яник Синер 3-6, 4-6Григор

...
Miami Open, трети кръгГригор Димитров – Яник Синер 3-6, 4-6Григор
Коментари Харесай

Григор Димитров отпадна от Маями след загуба от Синер


Miami Open, трети кръг

Григор Димитров – Яник Синер 3-6, 4-6

Григор Димитров завърши присъединяване си на Мастърс шампионата в Маями след проваляне от Яник Синер в трети кръг. Българинът се показа на високо равнище във втория сет и на два пъти проби сервиса на международния №11, само че това не му бе задоволително, с цел да стигна до осминафиналите в шампионата за трети път.

В идната фаза Синер ще се изправи против Андрей Рубльов, който разгроми Миомир Кецманович за по-малко от час.

Синер завоюва жребия и избра да посреща. Двубоят стартира с форхенд в мрежата на Димитров, последван от ретур в навън от страна на италианеца. Българинът позволи двойна неточност за 30-30, само че като се изключи този миг началният му удар бе на висота в откриващия гейм и той завоюва относително елементарно подаването си. Сервисът на международния №11 обаче също влезе в деяние и след два следващи форхенда в навън на Димитров геймовете бяха изравнени. Димитров сподели съмнения на първи сервис, само че все пак си върна водачеството при 2-1 след няколко бързи разигравания.

След подновяването на играта българинът опита да играе по-офанзивно и да сложи съперника си напрегнат, само че няколко грешки от негова страна помогнаха на родения в Сан Кандидо тенисист още веднъж да изравни резултата в сета. Синер стартира да подхожда по-агресивно на ретур и съумя да стигне до три следващи брейкпойнта, пристигнали след форхенд в навън на Димитров. В последвалото разиграване слайсът съобщи българина и неговият конкурент реализира цялостен поврат, пробивайки за 3-2.

Първата ни ракета не бе надалеч от това да върне интригата, само че качествените офанзиви от главната линия, както и по-доброто придвижване по корта помогнаха на Синер да навакса пасив от 0-30 и да затвърди брейка. Впоследствие обаче началният удар на Димитров му донесе две лесни точки и това му оказа помощ да редуцира пасива си на 4-3, като в това време пласира първия ас в мача.

Световният №11 продължи да играе с доста експанзия и самочувствие, като излизаше все по-често на мрежата и записа най-бързия форхенд уинър от началото на мача. В резултат на това Синер се приближи на гейм от спечелването на сета. При 0-15 в деветия Димитров позволи непредизвикана неточност при привидно елементарно воле на мрежата, само че приключи идващото разиграване по доста по-добър метод от идентична обстановка. Синер пропусна първия от двата си следващи сетбола след форхенд в мрежата, само че по-късно първата ни ракета позволи неточност при офанзива с бекхенд и по този начин първият сет завърши при 6-3 в интерес на италианеца.

Противно на развиването на играта, вторият сет стартира по-добре за Димитров. Българинът осъществя пробив на нула, пристигнал след топка в навън при офанзива с бекхенд по диагонала от страна на Синер. Димитров стартира идващия гейм с двойна и непредизвикана неточност, след което нов форхенд в мрежата даде на неговия конкурент три следващи шанса за пробив. Всички те обаче бяха избавени след два ретура в навън на Синер, последвани от офанзива с форхенд, при която италианецът още веднъж не откри рамките на корта. В оказалото се последно разиграване в гейма българинът пласира къса топка, която неговият конкурент не отигра добре и след бекхенд в навън Димитров затвърди пробива за 2-0.

В третия гейм Синер сподели признаци на раздразнителност, допускайки две неточности при 40-0, само че все пак не позволи втори следващ пробив и редуцира пасива си. Подемът в играта на италианеца продължи и той стигна до два шанса за пробив след отличен бекхенд по диагонала, който Димитров не съумя да отрази. Последвалото разиграване завърши със слайс в навън на първата ни ракета и по този начин резултатът в сета бе подравнен.

Това не обезвери българина, който стигна до точка за пробив след дълго разиграване, приключило с елегантен бекхенд уинър по правата. Синер избегна заплахата, само че незабавно по-късно позволи двойна неточност. Димитров не пропусна идната си опция и проби за 3-2 след бекхенд в навън на десетия подложен.

Българинът бе на една точка от затвърждаване на пробива, само че Синер реагира с праволинеен смач при мрежата. Топка в навън на Димитров даде късмет за пробив на италианеца, който бе осъществен след двойна неточност на международния №27. Последвалият гейм изобилстваше от завладяващи разигравания, в които съперниците си разменяха мощни удари от главната линия. В последна сметка обаче италианецът завоюва подаването си след доста добра офанзива „ сервис-мрежа “ и направи резултата 4-3 в своя изгода.

Бекхендът на Димитров още веднъж стартира да работи и това оказа помощ на първата ни ракета да изравни резултата след гейм на нула. Сервисът на Синер обаче още веднъж се оказа едно от най-силните оръжия на италианеца и той си върна водачеството при 5-4. Ретур уинър донесе два следващи мачбола на италианеца, които обаче бяха избавени от първата ни ракета след офанзива при мрежата, последвана от ретур в навън на международния №11. Веднага по-късно обаче Синер стигна до нов късмет, при който Димитров изпрати топката в навън и по този начин възпитаникът на Дарън Кейхил и СИмоне Ваноци победи с 6-3, 6-4 след час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР