Miami Open, полуфиналИга Швьонтек – Джесика Пегула 6-2 7-5Трудно е

...
Miami Open, полуфиналИга Швьонтек – Джесика Пегула 6-2 7-5Трудно е
Коментари Харесай

Има ли кой да я спре? Швьонтек е на победа от „Слънчевия дубъл“


Miami Open, полуфинал
Ига Швьонтек – Джесика Пегула 6-2 7-5


Трудно е да се опише какъв брой добра е Ига Швьонтек сега. 16 следващи победи я водиха до трети следващ WTA 1000 край и на един триумф от „Слънчевия дубъл“ в Индиън Уелс и Маями.

Полякинята надигра Джесика Пегула на полуфиналите на Miami Open с 6-2 7-5 и се трансформира в едвам петата тенисистка, която е достигала до край на тези два поредни шампионата преди навършването на 21 години.

Сочени за две от най-елитните съревнования след тези от Големия шлем,, те постоянно събират сериозна конкуренция, само че наподобява сега няма кой да спре Швьонтек. Последната, която ще има шанса да го направи, е Наоми Осака, с която ще спорят за трофея.

Днес Ига изпита компликации във втория сет против Пегула, изостана с 2-4, само че съумя да откри път назад към успеха. При 5-4 сервираше за триумфа, пропусна два мачбола и бе пробита, само че реагира с рибрейк на 0 и при втората си опция затвори дуела без проблеми.

Напомняме, че в понеделник, при обновяването на ранглистите, Швьонтек за пръв път ще стъпи на върха на женския тенис. Какъв по-добър метод да го направи с изключение на с трофей?

[relatedщ
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР