Miami Open, четвъртфиналЯник Синер – Емил Руусувуори 6-3, 6-1Яник Синер

...
Miami Open, четвъртфиналЯник Синер – Емил Руусувуори 6-3, 6-1Яник Синер
Коментари Харесай

Руусувуори и дъждът не успяха да спрат Синер


Miami Open, четвъртфинал

Яник Синер – Емил Руусувуори 6-3, 6-1

Яник Синер е първият полуфиналист в тазгодишното издание на Мастърс шампионата в Маями. Италианецът записа трета поредна чиста победа, елиминирайки международния №54 Емил Руусувуори. В началото на втория сет мачът бе пресечен поради дъжд, само че това не наруши ритъма на двукратния първенец на Sofia Open и той се подреди измежду четиримата най-хубави във Флорида за повторно в кариерата си.

Следващият му конкурент ще бъде Карлос Алкарас или Тейлър Фриц.

Синер имаше предимство във връзка с асовете (4-2) и уинърите (15-12) и в това време направи по-малко непредизвикани неточности (8-15). Роденият в Сан Кандидо тенисист завоюва изумителните 95% от точките си на първи сервис (21/22) и осъществя четири от шестте си шанса за пробив (67%), до момента в който Руусувуори пропусна единствения брейкпойнт, до който съумя да доближи.

Първият късмет за пробив се откри пред финландеца в четвъртия гейм, само че Синер съумя да избегне заплахата и да завоюва подаването си. Това се оказа началото на доста мощна серия за италианеца, който бе доста нападателен на ретур и тази тактичност се отплати. Световният №11 осъществя първия брейк в дуела, който след това затвърди и усили преднината си на 4-2.

Руусувуори прекъсна серията на италианеца и редуцира пасива си, само че Синер продължи да бъде безукорен на сервис и се приближи на гейм от спечелването на първата част. Форхенд в навън на финландския тенисист даде сетбол на десетия в схемата, при който той пласира отличен ретур уинър и приключи сета с нов пробив за 6-3.

Сервисът на италианеца продължи да работи отлично и той не даде точка при идващото си подаване, а след това проби още веднъж и направи резултата 2-0 в своя изгода. Веднага по-късно обаче мачът бе пресечен за няколко часа поради дъжд.

След подновяването на играта Синер завоюва безапелационно сервис гейма си и натрупа стабилен задатък от 3-0. Световният №11 можеше да усили още повече преднината си, само че пропусна брейкпойнт и Руусувуори прекъсна серията му. Радостта на финландеца обаче не продължи дълго. Синер остана безукорен на сервис и записа още едно подаване на нула, а след това проби за 5-1 след форхенд в навън на съперника му. Първата ракета на Италия още веднъж не разреши на Руусувуори да стигне до късмет за пробив и оформи крайното 6-3, 6-1 след 74 минути игра.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: изкуствен интелект и Григор Димитров
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР