Miami Open, четвъртфиналКарлос Алкарас – Миомир Кецманович 6-7(5) 6-3 7-6(5)След

...
Miami Open, четвъртфиналКарлос Алкарас – Миомир Кецманович 6-7(5) 6-3 7-6(5)След
Коментари Харесай

Маями бе готов за нова изненада, но Алкарас оцеля в трисетова драма


Miami Open, четвъртфинал
Карлос Алкарас – Миомир Кецманович 6-7(5) 6-3 7-6(5)


След като Даниил Медведев отпадна и не съумя да си върне първото място, а Франсиско Серундоло ненадейно попадна на Мастърс полуфинал, Маями бе подготвен за нова изненада, само че Карлос Алкарас отхвърли да напусне конкуренцията.

След мача-бижу против Циципас испанецът още веднъж бе забъркан в незабравим конфликт – против намиращия се във формата на живота си Миомир Кецманович, който неколкократно се докосваше до успеха, преди да отстъпи със 7-6(5) 3-6 6-7(5) на младежа.

Вълнението около облика на Алкарас не подмина и Hard Rock Stadium, а шумът ставаше все по-силен поради възхитителните осъществявания, които се виждаха на корта.

„Мисля, че играя в Испания,“ сподели към публиката спечелилият след срещата. „Невероятно е. Енергията, които ми давате е изумителна. Не мисля, че през днешния ден без вас щях да стигна до полуфиналите.“

18-годишният феномен бе на две точки от провалянето при 4-5 15-30, а по-късно и при 3-5 в тайбрека, само че изигра последните точки уверено, без боязън и с забележителна точност.

„Миомир игра извънредно. Знаех, че ще би трябвало да покажа положително равнище, той имаше своите шансове да завоюва дуела. Изпълних превъзходен удар при 4-5 в третия сет, при 15-30,“ добави още Алкарас, визирайки бекхенд уинър по правата.

Кецманович се защитаваше по впечатляващ метод и рядко грешеше, само че ракетата на противника му постоянно решаваше изхода на точките – испанецът приключи с 52 уинъра и 40 непредизвикани неточности, до момента в който при Миоми и числата против двата индикатора бяха под 20.

Преди началото на шампионата Алкарас нямаше победа в Маями, а в този момент решително се трансформира в един от главните любимци. На полуфинала му следва ново мъчно тестване в лицето на Хуберт Хуркач – настоящия първенец, който в профил Медведев.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР