Миа Джанин, ученичка в Свободното еврейско училище (JFS) в Кентън,

...
Миа Джанин, ученичка в Свободното еврейско училище (JFS) в Кентън,
Коментари Харесай

14-годишно момиче отне живота си след подигравките на свои съученици

Миа Джанин, ученичка в Свободното еврейско учебно заведение (JFS) в Кентън, северозападен Лондон, бе открита мъртва в фамилния си дом в Хароу през март 2021 година

Твърди се, че нейни съученици са употребявали колективен чат, с цел да се подиграят на 14-годишното момиче. Шокиращите обстоятелства са станали ясни от следствието по случая.

А нейния татко й, Мариано Джанин, съобщи, че тя е била жертва на кибертормоз.

Изявленията, дадени от приятелите на Миа пред полицията след гибелта й, бяха прочетени по време на следствието.

 Съдът на Barnet Coroner изслуша доказателства, че Миа е била унизена в учебно заведение и тяхната обща група в приложение за комунакация била наречена „ Отряд самоубийци “ в месеците, довели до нейната гибел.

Те споделиха, че един от клиповете в TikTok на Мия е бил споделен в колективен чат на Snapchat, ръководен от възпитаници от JFS, където те са й се подигравали.

Едно дете сподели, че момчетата са употребявали груповия чат, с цел да споделят голи фотоси на девойки.

Детето добави: " Те правеха екранни фотоси на лицата на девойките в обществените медии и им се подиграваха. Те споделиха видео на TikTok на Миа и й се подиграваха. "

Момчетата също фотошопират лица на девойки върху телата на реализатори на порнография.

Детето описа, че са имали диалог с Миа в деня преди тя да почине, когато Миа попитала: „ Ако умреш, хората ще се грижат ли за теб на идващия ден? “ „ Изсмяхме се, това беше всичко, което тя сподели, беше просто в естествен диалог “, декларира детето.

Друго дете сподели, че видеото в TikTok е оповестено от Миа вечерта преди да се върне на учебно заведение след края на рестриктивните мерки на Covid.

Детето сподели, че Миа е получила доста отрицателни мнения за видеото в TikTok от други възпитаници в JFS.

„ Миа сподели, че е добре, само че аз не мисля, че е добре “,

Г-н Джанин сподели на следствието, че щерка му попитала дали може да реалокира учебно заведение, откакто се е прибрала след първия ден.

Разследването разбра, че брачната половинка му Мариса, която към този момент е мъртвец, споделила на Миа, че може да се образова у дома до края на образователната година и че по-късно ще помислят дали да я реалокират в ново учебно заведение.

След това Миа си легна. Часове по-късно тя била мъртва, написа BBC.

Съдебният доктор Тони Мърфи сподели, че няма доказателства, че изображения или видеоклипове с присъединяване на Миа са били споделяни в груповия чат, като се изключи TikTok.

Разследването разбра, че Раби Коен, някогашен заместник-директор в JFS, е споделил на момчетата да закрият групата след гибелта на Миа.

Позицията на JFS е, че учебното заведение не е знаело за съществуването на груповия чат преди гибелта на Миа.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР