МИ5 започна разследване на руска лобистка кампания за проникване в

...
МИ5 започна разследване на руска лобистка кампания за проникване в
Коментари Харесай

МИ5 ще разследва опитите за влияние на Русия в британската политика

МИ5 стартира следствие на съветска лобистка акция за навлизане в английската политика, която е била подкрепена от върховен закостенял народен представител, написа английският вестник The Times. Бен Уолъс, министърът на сигурността, съобщи доказателства на разследващите служби за интервенция за въздействие, включваща сър Хенри Белингам, един от формалните търговски представители на премиера, прецизира аг. „ Фокус”.. Лобистите, чийто краен източник на финансиране е неразбираем, приканват английските управляващи да подхващат дейности против Александър Шчукин, съветски олигарх. Той е под домакински арест в Сибир поради доста обвинявания в корупция, само че се счита, че огромна част от благосъстоянието му остава в Обединеното кралство, отвън обсега на съветската страна.

Вестникът е научил, че Белингам е подкрепил акцията, ръководена от съветски юрист, на който е неразрешено да практикува във Англия, режисьор с връзки с Кремъл и милионер, живеещ в Америка. Тяхната цел е била да стартира следствие за благосъстоянието на зетя на Шчукин, който живее в Лондон, както и да го лишат от английското му поданство и да бъдат депортиран в Русия.

Белингам, народен представител от Северозападен Норфолк, се обърна към министъра на сигурността през март и го помоли да повдигне въпроса за благосъстоянието на Шчукин в Националната организация за престъпност. Подобно писмо е изпратил и до Министерството на вътрешните работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР