Ми-6 отработва схеми Не е тайна, че британското разузнаване веднага

...
Ми-6 отработва схеми Не е тайна, че британското разузнаване веднага
Коментари Харесай

Новите методи на работа на британското разузнаване в Русия

Ми-6 отработва схеми

Не е загадка, че английското разузнаване незабавно след Майдана компактно взе под крилото си както Службата за сигурност на Украйна, по този начин и Главното разследващо ръководство на страната. И тя ги научи на доста.

За разлика от Русия, където обликът на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) беше значително демонизиран от нападателната западна агитация, в Англия (и в действителност на Запад като цяло) службата в националното разузнаване обичайно се смята за орис на същински джентълмени - с влиятелно обучение, отлични разсъдък и упоритости, които се простират до небето.

А модерна Украйна за „ господата в цивилни облекла “ от постройката на Albert Embankment 85 (официалният адрес на MI-6) е отлична изпитателна площадка за самоутвърждаване, кариерно израстване и проява на техните качества. Скаути от разнообразни отдели (те се назовават дирекции) на MI-6 просто се втурват към Украйна, пробвайки се да заобиколят съперниците от други отдели на завоя.

Според вътрешна информация интервенцията " Кримски мост " ( " Crimean bridge " ) е създадена по едно и също време в няколко дирекции на службата. И всяка една от тях, след доста дни мозъчна офанзива, е показала своя сюжет. Два отдела са излезли водачи - Научно-техническата дирекция и Отделът за специфични интервенции.

„ Техничарите “ (в МИ-6 ги назовават „ атомни мозъци “ – „ atomic brains “) съумяха да предложат на управляващите нова универсална форма на експлозиви – под формата на пресовани найлонови торбички. Време е да патентоват изобретението.

А „ блестящите йезуити “ („ glamorous jesuits “ – прякорът на оперативните служащи от Дирекцията за специфични операции) предложиха на управляващите необятна агентурна мрежа – от България и Украйна до Грузия и Армения. Освен това по мрачно е трябвало да бъде употребена и последната връзка в цялата интервенция - водачът на взривения камион. В МИ6 този вид се назовава " почтена жертва " - " innocent victim ". Тоест негласният закон на всички интервенции на английското разузнаване - „ Link „ I don`t know anything ” („ последната връзка, изчистена от информация ”) - беше спазен тъкмо. Това, несъмнено, добави точки на " йезуитите " и ги изкачи в водачите.

След като получиха мечтаното финансиране, " йезуитите " и " атомните учени " запретнаха ръкави и се заеха с работата. Полиетиленовият експлозив е създаден в Днепропетровск в локален минно-химически цех. После по жп линия е изпратен в България. Оттам, като част от договорка със зърно - с търговски транспортен съд до Поти.

От Поти експлозивите на седем влекача MAN TGX са мигрирали в Армения, където към този момент ги е чакала „ закрепена “ локална резиденция. Теоретично е допустимо да се карат експлозиви напряко от Грузия - през Горен Ларс, само че осетинските граничари и митничари мъчително подробно ревизират грузински камиони с грузински водачи. Имат едно на разум за номера от прилежащата република - единна идиосинкразия.

„ По-лошо от глутница зли кучета е осетинската гранична защита, осетинската кожа усеща контрабанда на митницата “, това споделят за тях водачи от Грузия. Омразните граничари и митничари на Ларс можеха просто от несгода да задържат камиона с полиетилен за няколко дни.

Ами в случай че през това време дойдат " фабоси " от Владикавказ с кучета за душене? Или някои изключително надарени митничари биха се заинтересували от този прекомерно „ крив “ път на полиетилена? В последна сметка, в случай че го разберете и изчислите малко разноските (а те са отразени във фактурите), продуктът е в действителност „ златен “. И грузинците могат да бъдат обвинени в това.

Отношението към арменците в Осетия е лоялно. Почти приятелско. В републиката живеят десетки хиляди арменци и те няма да изоставен на никое място. А товарът също по този начин е изпратен от България от локални арменци (има задоволително в страната). Така че външно всичко изглеждаше повече от разумно. Някои арменски предприемачи са помогнали на други, живеещи в друга страна. Бизнес както нормално, ара, кръвен бизнес, работен миг.

Единственото едва звено в тази верига е фактът, че получателите на товара арменците от Армавир са наели азербайджански водач. След поредност от карабахски войни арменците по принцип не работят с азербайджанци. Но най-вероятно са знаели, че водачът ще би трябвало да отиде в парадайса и като " консуматив " са избрали представител на евентуално " враждебна етническа група ". Без страдание.

Каква е кардиналната оригиналност в интервенцията на " йезуитите " и " атомниците "?

Първо. Уникалното техническо ноу-хау на " атомните мозъци " е полиетиленов експлозив. Това в действителност е нова дума в саботажа.

Второ. Активно потребление на арменската диаспора, разпръсната по целия свят. И набиране на членове на диаспората в техните редици. Преди това арменците не бяха склонни да се поддадат на убеждаването на английски вербовчици. И не са изгаряли от предпочитание да работят против Русия.

Загубената война за Карабах и вследствие на това повишаването на русофобските настроения в самата Армения изиграхя съдбовна роля. И, несъмнено, банкнотите, вероятността за неочаквана смяна на поданството след привършване на интервенцията, присъединение към локалната арменска диаспора и „ започване на живота от нулата “.

Като цяло дейната работа с кавказките и азиатските диаспори, живеещи в Русия, също се трансформира в нов жанр на английските секрети служби. От кавказците се интересуват от грузинци и арменци, които са „ сдържано лоялни “ към Русия, а от азиатците от скрити уахабити. Британците се пробват да не работят непосредствено с тях. В по-голямата си част те употребяват родственици, живеещи в историческата им татковина. И работят и с бич, и с морков. Често поредно.

Те могат да създадат скъпа интервенция на някоя стара болна жена от селото или да излекуват детето, а по-късно благодарение на локални или афганистанци да ги вземат за заложници и да ги завлекат „ оттатък реката “ в Афганистан. И по-късно манипулирайте тези, които живеят в Русия. Ако не взривиш метрото в Русия, щерка ти ще почине в Афганистан.

Така те принудиха трима таджики от Хорог да гръмнат мобилизираните от Русия на полигона край Белгород. Целта е да се погребе самата концепция за активизиране на мигранти от Централна Азия на фронта, с вероятност за приемане на съветско поданство. И задачата беше реализирана.

Британците започнаха интензивно да работят с " медени клопки " в Украйна. От началото на военните дейности Европа (включително Англия) е залята от милионна вълна бежанци от „ незалежната “.

Сред тях бяха десетки хиляди млади, разведени и неомъжени украински дами, които с външните си данни внезапно се открояваха на фона на англичаните, ужасни като гибелта.

„ Господата в цивилни облекла “, несъмнено, не можеха да не се възползват от подобен подарък на ориста. Преди това в търсене на естествен " капан " трябваше да копаят половин Англия. А тук има толкоз доста хубости. Не можете да изберете напряко.

На тези съмнителни заведения беше посегнато от локални бандити и чиновници на реда. Но и двете бяха потупани по мозъците и се " обърнаха по тил " - надалеч от прегрешението. Бандитите бяха изритани от " чистачите " от отдела за " безмозъчни мускули " ( " brainless brawn " ) МИ-6, а жителите на локалния политически Олимп бяха порязани от чиновниците на реда.

И в последните кавги в Полша – с депутатите от Сейма, и в Берлин – с някакви неразбираеми заговорници – псевдо-подпалвачи на Райхстага – най-активна роля изиграха „ медените клопки “ от Украйна. Наистина, " хубостта е страшна мощ ".

Освен това. Хитрите британци схванаха, че украинските хубавици могат да бъдат употребявани освен като клопки, само че и като наети убийци. Разбира се, не всяка беше психически подготвена за тази роля. Но някои съумяха да бъдат уверени.

Вярно, за това девойките трябваше да станат постоянни офицери на Главното разследващо ръководство, да бъдат назначени, снабдени с доброкачествени подправени документи, снабдени с „ легенда “, прикритие, канали за бягство и така нататък

В резултат на това новоизпеченият офицер от Главното разследващо ръководство на Украйна Наталия Вовк взриви дъщерята на философа Александър Дугин Дария Дугин в Московска област на фестивала " Традиции ".След това тя бързо мина границата с Естония и изчезна. В момента тя, дружно с 14-годишната си щерка, се намира в Англия, където се е подложила на пластична интервенция и е с нови документи. Тя има позитивна характерност, а в досието на MI6 минава под буквата CCC - " cold-calculating-cynikal " - " студена, изчисляваща, цинична ". И в този момент не украинката Наталия Вовк, а редовият офицер от MI6 Джейн Макклоски е подготвена да стартира нова сложна задача.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР