Мейси Грей се научава да пее сама, слушайки касети с

...
Мейси Грей се научава да пее сама, слушайки касети с
Коментари Харесай

От дете със смешен глас до носител на Грами. Мейси Грей, която отново пее в София

Мейси Грей се научава да пее сама, слушайки касети с джаз осъществявания. Днес тя е една от най-големите звезди в жанровете соул и R&B и ще изнесе третия си концерт в България.

Нейният глас провокира смеха и подигравките на връстниците ѝ в детството. Тя бързо стартира да се срами даже да приказва. И въобще не допуска, че на 34 ще стане притежател на премия " Грами " и ще бъде един от най-известните соул и R&B реализатори.

Тя е родена с името Натали Рене Макинтайър, само че е известна с артистичния псевдоним Мейси Грей , който взема от сътрудник на своя татко. Днес Грей е добре позната и на българската аудитория, която ще може да се срещне с нея още веднъж в сряда в зала 1 на НДК.

Тя е известна със своя характерен глас и жанр на пеене, повлиян от легендата Били Холидей . Грей има 10 албума и пет номинации за премия Грами, от които е спечелила една - през 2001 година Продала е десетки милиони албуми, а най-известният ѝ сингъл е I Try (1999).

Макинтайър е родена в Кантън, Охайо през 1967 година и стартира уроци по пиано, когато е на 7. Едва в колежа обаче, в ранните си 20 години, се занимава интензивно с музика.

" Винаги съм имала някак комичен глас и в никакъв случай не ми е хрумвало, че мога да пея ", споделя тя пред " Гардиън ".

Тази година споделя пред " Форбс ", че като дребна другите деца са се подигравали на гласа ѝ и по тази причина от време на време просто е отказвала да приказва. Притеснението от вероятни насмешки продължава близо две десетилетия.

" Започнах да сътворявам групи [в колежа] и да пиша песни просто за развлечение и в действителност се възпламених и се привързах към това. Тогава един мой другар ме помоли да бъда певица в неговата джаз група. Той ми даде доста джаз компактдискове. Аз изучавах всички тези разнообразни артисти и някак си се научих да пея като за концерт. Но взех всичко насериозно едвам по-късно, изначало ми беше в действителност неловко. Просто го правех за развлечение ", прибавя тя.

Когато излиза първият ѝ албум, тя към този момент е натрупала задоволително опит на сцената, само че все пак е сюрпризирана от триумфа на сингъла I Try .

" Мислех, че припевът е прекомерно отегчителен и не мислех, че хората ще го запомнят ", споделя още тя пред английското издание.

Тя посреща с принуда и премията си " Грами " малко по-късно, тъй като по нейни думи като дребна не е обръщала изключително внимание на наградата.

„ Но разбрах, че е като да спечелиш Оскар. Това те слага на друго равнище, допускам. Но тогава не знаех това ".

Мейси Грей е взела участие и във филми, измежду които престъпния трилър с Дензъл Уошингтън " Тренировъчен ден ", " Спайдърмен ", " Лакауана блус ". Казва, че приема актьорството за предизвикателство.

" Не съм покрай това да го овладея, тъй че ми харесва да ставам по-добра в това. Добро упражнение е за мозъка ми и е освежаващо ".

Мейси Грей е била омъжена веднъж за малко преди да направи кариера в музиката, и има три деца с някогашния си брачен партньор. Тази година тя стана обект на рецензии от транс общността в Съединени американски щати след спорно изявление за транс дамите.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР