Мейджър лийг бейзбол планира да проведе редовен сезон от 60

...
Мейджър лийг бейзбол планира да проведе редовен сезон от 60
Коментари Харесай

Край на преговорите: МЛБ прилага редовен сезон от 60 мача

Мейджър лийг бейзбол възнамерява да организира постоянен сезон от 60 мача, който да стартира към 24 юли. Първо обаче профсъюзът на играчите би трябвало да подпише протокол за здраве и сигурност и да заявява подготвеност бейзболистите да дойдат в клубните бази най-късно на 1 юли.

Това заяви ESPN часове откакто стана ясно, че и финалната част от договарянията за осъществяване на шампионата в изискванията на пандемия от ковид са пропаднали. Сега МЛБ ще се възползва от правото си на едностранно правене на спортен календар въз основа на генералното съглашение сред лигата и асоциацията на професионалните играчи (MLBPA) от 26 март.

MLB sets a deadline for the players 5pm tomorrow to decide if they can report to spring training by July 1. MLB is going to stick with a 60 game schedule and will start July 24-26th.

Baseball is back... pic.twitter.com/KX9ETCAojU
— Bench Bros Sports (@benchbrossports) June 23, 2020
След близо три месеца безплодни диалози Мейджър лийг се спря на разновидността с 60 мача постоянен сезон, с цел да извърши изискването за изиграване на оптимален брой срещи до крайния период за привършване на първата фаза от шампионата – 27 септември. Така лигата се защищава от възможен правосъден иск от страна на MLBPA, че не е провела допустимо най-пълен сезон и е нанесла спомагателни финансови вреди на бейзболистите.

" За да може да изготвим подробна стратегия с съответен брой мачове, молим асоциацията на играчите да ни даде до 17:00 ч. източноамериканско време на 23 юни два вида информация. Първият е дали играчите ще съумеят да се явят на лагер в идващите седем дни (до 1 юли). Вторият е дали асоциацията на играчите ще се съгласи с оперативния устав, който съдържа протоколи за здраве и сигурност, които са нужни, с цел да организираме и да проведем нашия постоянен сезон и плейофите ", написа МЛБ в свое публично известие.

Срокът за отговор от страна на MLBPA изтича довечера в среднощ българско време.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР