Метротунелът в близост и растителността са привлекли мълнията, която уби

...
Метротунелът в близост и растителността са привлекли мълнията, която уби
Коментари Харесай

Експерт: Метротунелът и дърветата са привлекли мълнията, убила момче в „Дружба“

Метротунелът наоколо и растителността са привлекли мълнията, която умъртви човек в столичния квартал „ Дружба “, счита специалистът инж. Радослав Калчев. В предаването „ Тази заран “ той изясни, че мощните електромагнитни полета, които са провокирани от метрото сигурно имат въздействие върху привличането на мълнията.

При гръмотевичната стихия над София в сряда в столичния квартал момче беше ударено от гръмотевица. То умира на място, а негов другар е признат в болница с изгаряния, само че без заплаха за живота.

„ Основната причина е съществуването на масив дървета. Мълнията поражда на 20 км над земната повърхнина и водачите към земята са доста. Никой не може да планува къде ще падне “, сподели Калчев.

По думите му композиция от фактори е довела до трагичния случай.

„ Мощните електромагнитни полета на метротунела също са повлияли отрицателно на тази гръмотевица “, добави той.

Според Красимир Димитров от Столична община повода за случая е друга – умрялото момче евентуално е говорело по телефона си, защото устройството е открито на няколко метра от тялото.

„ Мълнията е намерила индивида и това, което е носел в себе си – телефона “, сподели Димитров.

По думите му неговият сателит е имал огромен шанс в тази обстановка, тъй като е бил на разстояние от своя другар. В противоположен случай вероятността и той да загине е много огромна.

Димитров поучава да сме на закрито по време на гръмотевична стихия.

„ Трябва хората да влязат на закрито, да изключат телефоните и батериите си, тъй като това притегля мълниите. Ако са навън, да се отдалечат от дърветата и да намерят закрито помещение. Всякакви железни предмети, които носят също могат да привлекат мълнията “, сподели още Димитров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР