Метрото представлява огромна подземна инфраструктура. Това са 46 км тунели,

...
Метрото представлява огромна подземна инфраструктура. Това са 46 км тунели,
Коментари Харесай

Инж. Стоян Братоев: Метростанциите могат да поберат до 900 000 души

Метрото съставлява голяма подземна инфраструктура. Това са 46 км тунели, 42 подземни метростанции, всички те могат да бъдат употребявани в рискови обстановки като скривалище, защото всички структури на метрото са изчислени да могат да устоят на почвени натоварвания, подземни води, сеизмични въздействия, също по този начин и ударна вълна. Това сподели за Bulgaria ON AIR шефът на " Метрополитен " инж. Стоян Братоев.

" Капацитетът на метростанциите е сред 450 и 500 хиляди, защото другите метростанции имат друга повърхност. Общо могат да поберат до 900 000 души. В метрото има съществена вентилация, всяка метростанция има по 2 мощни вентилатора, тъй че тази вентилация обезпечава нужния въздух както за пасажерите, по този начин и в рискова обстановка. Метрото има електрозахранване, без значение от другите кръгове ", добави инж. Братоев.

Запитан за какво някои метростанции от време на време протичат и има ли значение това за сигурността ни, инж. Стоян Братоев отговори: " Няма никакво значение това, при нас се случва на единични места, само че това няма никакво въздействие на работата на оборудванията. Има боен проект, по който би трябвало да се работи в рискови обстановки, това е наш ангажимент. "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР