Метрото е не само най-големият транспортен, но и екологичен проект

...
Метрото е не само най-големият транспортен, но и екологичен проект
Коментари Харесай

Фандъкова: Метрото е не само транспортен, но и екологичен проект

Метрото е освен най-големият транспортен, само че и екологичен план за столицата. Това сподели кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на церемонията по отбелязване на 20 години от стартирането на метрото в столицата и в деня, в който общината се принуди да издаде зелени билети по един лев поради нечистия въздух в града.

" Безспорно метрото трансформира града ни. Не можем да си представим в последните 20 години градът ни без метрото ", съобщи столичният кмет. Фандъкова означи, че метрото е най-хубавият и най-големият транспортен план, който е в десетката на най-хубавите планове, финансирани с европейски средства, съгласно Европейска комисия. " Не можем да си представим развиването на града ни без метрото, освен във връзка с превоза. Днес метрото заема 34% от градския превоз, само че това е и най-големият екологичен план ", добави тя.

" Днес още веднъж имаме превишение на фините прахови частици. Сутринта с помощта на доста хора беше направена добра организация и за първи път в София беше пуснат, след решението на Общинския съвет от четвъртък, в продажба " зеленият билет ", съобщи Фандъкова и добави, че първи предпочитание да оставят колите си имат хората с достъп до метрото по тази причина задачата им е строителството на метрото да продължи.

За бъдещето тя добави: " 20 години след стартирането на първия сектор знаковият план за метрото не стопира, а продължава. За мен това е най-важното от първия ден, в който станах кмет. Заявих ясно, че метрото ще продължи да се развива и се надявам всички да мислят по този начин. Благодарна съм, тъй като получаваме голяма поддръжка това да се случва ", сподели Фандъкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР