Метро № 3 тръгва утре на обяд. Пътниците ще могат

...
Метро № 3 тръгва утре на обяд. Пътниците ще могат
Коментари Харесай

Метро 3 тръгва утре в 14 часа, пътуването ще е безплатно първия ден |

Метро № 3 потегля на следващия ден на обяд. Пътниците ще могат да се возят след 14 часа, а по традиция пътуването в деня на откриването ще е гратис. 

Откриването на първия сектор от третия лъч ще бъде на метростанция „ Медицински университет “, заяви изпълнителният шеф на столичния " Метрополитен " инж. Стоян Братоев по Българска национална телевизия. Той посочи, че ще бъдат пуснати 8 станции, на които се чака пътникопоток от 60 хиляди души. Инж. Братоев посочи, че първият сектор на третия лъч на метрото коства към 398 млн. евро.

Всички табели, схеми и карти по новата трета линия на метрото са дело на Спаси София. Те са направени по отношение на стандарта за информация, оповестиха от неправителствената организация. 



В тях се вкарва жълта линия М 4. Сегашната дълга линия М 2 условно се разделя на две, а задачата е улеснението на прекачванията и понижаване на паразитните пътувания. Директната връзка без прехвърляне сред Люлин, Обеля и Надежда остава до построяването на междинната станция Модерно предградие, когато линията ще се раздели и физически. 

Всички станции са оборудвани с карти на цялостната мрежа на градския превоз в София.  С цел по-удобни и лесни прекачвания, станциите имат и подробни карти на регионите, като са нанесени всички спирки, както и линиите на наземния превоз, които ги обслужват. 



Всеки излаз на всяка станция още веднъж е означен с номер и име за по-лесна ориентировка. Входовете са оборудвани с челни табели, съдържащи името на станцията, номера на изхода и метролинията, обслужваща станцията, както и карта на цялата метро мрежа и подробна карта на региона.

В новите влакове ще има схеми на цялата метро мрежа. 

Новият образен стандарт е основан на най-хубавите, сполучливи и съвременни международни системи, само че получи и своя лична, софийска еднаквост. Табелите са контрастни, светли, елементарно четими и двуезични. Те са израз на устрема ни софийското метро да има единна, съвременна и изчистена визия, която доста да улесни ориентацията на жителите и гостите на София. През идващите месеци ще стартира подмяната на всички остарели табели в станциите на настоящото метро, като първо ще бъдат актуализирани трансферните станции - Сердика, НДК и СУ, прецизират от Спаси София. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР