МЕТРО България стартира проект за енергийно „зелени магазини в България

...
МЕТРО България стартира проект за енергийно „зелени магазини в България
Коментари Харесай

МЕТРО стартира проект за „зелени“ магазини в България

МЕТРО България започва план за енергийно „ зелени " магазини в България с формалното разкриване на последно потомство покривна фотоволтаична система на комерсиалния си обект в гр. Благоевград.
„ За една година тази системата ще спести близо 403 тона нездравословни излъчвания, а за целия си витален цикъл близо 12 100 тона. ", сподели господин Атила Йенисен, Главен изпълнителен шеф на МЕТРО при разкриване на фотоволтаичната апаратура. „ В допълнение на първият план в гр. Благоевград, сходни системи ще бъдат конфигурирани на още най-малко два наши търговски обекта на веригата METRO - в Плевен и Велико Търново. ", сподели господин Йенисен и акцентира, че МЕТРО е виновна компания, която наред с грижа за клиенти и чиновници, следва виновна политика за стабилно развиване, като един от уговорките й е да постанова потреблението на повече възобновима сила в интервенциите си.
Фотоволтаичната система е сложна софтуерна иновация, особено проектирана за покривни констуркции, при които спомагателното натоварване е извънредно лимитирано. Системата е с конфигурирана мощ от 423 kWp, което разрешава забележителен % от енергийните потребности на обекта да бъдат покривани. Фотоволтаична система замества електрическата енергия от мрежата в интервала на пиковото ползване когато цената й на свободния пазар е най-висока.
Фотоволтаичната система от този вид разчита на мощна цифрова интеграция и в допълнение на генериращата мощ разполага и със система за енергиен мениджмънт, която разрешава мониторинг и надзор в действително време на потреблението и производството на електрическа енергия. Инсталация е проектирана и построена по този начин, че да употребява оптимално наличната покривна повърхност. Същевременно тя натоварва минимално покривната настилка, употребявайки последно потомство новаторска структура. Инсталацията разрешава оптимално заменяне на електрическата енергия от мрежата с чиста сила. Соларпро Холдинг е компанията, която е проектирала, доставила и построила фотоволтаичната апаратура.
Енергийната успеваемост и ниският въглероден отпечатък са в центъра на бизнес политиката на комерсиалната верига METRO. Новата фотоволтаична система е следващата стъпка в тази посока, която МЕТРО подхваща. МЕТРО България ползва световната тактика за резистентност на компанията в своята активност. Сред тях е замяната на нездравословните фреони с безвредния въглероден диоксид като хладилен сътрудник. През 2018 и 2019 година, единствено за магазините МЕТРО София 1 и МЕТРО Русе, компанията влага над 6.5 милиона лв. за последно потомство хладилни системи, работещи напълно с естествено неутрални газове.
Магазините на компанията употребяват системи за хващане на остатъчна топлота, отделена от хладилните съоръжения, с цел да я употребяват за стопляне на вода за битови потребности и отопление на пространствата, а енергоспестяващите им витрини работят с до 30% по-малък разход на електричество.
На територията на магазина на METRO в Благоевград са конфигурирани и две зарядни станции за електрически автомобили, като те е разрешават колите да бъдат зареждани напълно със зелена сила, създадена от фотоволтаичната система. METRO, в партньорство с най-голямата мрежа от зарядни станции в България и района Eldrive, построява на паркингите на комерсиалните си обекти зарядни станции за електрически автомобили. Към момента има конфигурирани 18 зарядни точки на територията на странната, като следва да стартира инсталирането на зарядни станции и на комерсиалните обекти на METRO в Румъния.
МЕТРО България е верига магазини за търговия на едро, с неповторим b2b формат, насочена извънредно към професионални клиенти от дребния и междинен бизнес (юридически лица и самостоятелни предприемачи), отличаваща се с богатия си подбор и професионалната устременост на продуктите и услугите си. Днес 11-те магазина на МЕТРО в страната обезпечават на над 400 000 бизнес клиенти достъп до най-широк професионален подбор от търговски решения за техния бизнес - повече от 40 000 хранителни и нехранителни артикули от България и света, под един покрив, с обезпечена проследимост и високо качество, на конкурентна цена.
Соларпро Холдинг АД e една от водещите компании в бранша на възобновимата сила в Източна Европа. Компанията има 12 години опит на пазара и над 300 чиновници. Дружеството предлага необятна гама от интелигентни енергийни системи и решения допълнително от 6 страни. С повече от 700 MW конфигурирана мощ и 150 фотоволтаични централи в употреба, Соларпро Холдинг има забележителен опит в проектирането, построяването, употребата и поддръжката на мрежови, самостоятелни и хибридни фотоволтаични централи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР