Методиката “Evolve9“, определяна от редица специалисти като най-добрата в тениса

...
Методиката “Evolve9“, определяна от редица специалисти като най-добрата в тениса
Коментари Харесай

Най-добрата методика за обучение по тенис на деца идва в България

Методиката “Evolve9 “, определяна от редица експерти като „ най-хубавата в тениса за образование на деца “, идва в България.

Българската федерация по тенис публично започва програмата у нас, а по покана на БФТ на 1 и 2 май в Националния тенис център в Борисовата градина в София семинар пред българските треньори ще изнесе създателят на методиката Майк Барел.

Той е треньор по тенис с над 25-годишен опит, като повече от 15 от тях прекарва в работа с деца до 10-годишна възраст. Барел има многочислени презентации на национални и интернационалните конференции и е създател на публикации и наръчници (един от които е по програмата на ITF Тенис10).
Работил е по стратегии към USTA, Tennis Australia, LTA (GB), Chinese Tennis Association и доста други народи, в това число Холандия, Норвегия, Естония, Кипър и Унгария.

Основната цел по използването на програмата е българските деца и техните треньори да получат най-високо качество артикул, който да помогне за построяването на повече положителни тенисисти в бъдеще, да се доближи до повече развлечение в тренировките и да увеличи броя на практикуващите нашия спорт.

Мисията на „ Evolve9 “ е да помогне на треньорите да изградят по–добри и по–подходящи стратегии и да преподават качествено, като взимат поради потребностите на всяко дете. Основите на методиката са – схващане на детето, обучаване на детето и основаване на подобаващата среда.
Чрез програмата могат доста елементарно да бъдат показани надпреварите като нещо, което не е толкоз мъчно и комплицирано (защото доста от децата се плашат да играят на точки). Тя им оказва помощ да съживят състезателя в себе си.

България е една от първите страни по света дружно със Сърбия, Норвегия и Съединени американски щати, които ще работят по тази стратегия.
Семинарът ще се организира в два цялостни дни – 1 и 2 май (вторник и сряда). За присъединяване в него са поканени всички клубове, членове на Българска федерация по тенис от 1-ва, 2-ра и 3-та категория, както и представителите на клубовете, които вземат участие по програмата „ Тенисът-спорт за всички” 2018 година

BGTENNIS.BG
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР