Методи Петков, който излежа ефективна присъда от 4 години затвор

...
Методи Петков, който излежа ефективна присъда от 4 години затвор
Коментари Харесай

Цигански барон с присъда за побой и гавра иска в парламента от листата на ДПС

Методи Петков, който излежа ефикасна присъда от 4 години затвор за побой и подигравка, влиза в листите на Движение за права и свободи в Плевен. Той е на 14-то място, само че за разлика от него, синът му – Васил Петков е на трета позиция. Куриозното е, че медийни изявления свързват името на Петков с пазаруване на гласове в района.
Казват, че преди да го арестуват през 2016 година, избори не можели да минат без него, тъй като държал гласовете на ромите. По тази причина бил ухажван от представители на разнообразни политически сили.

Близки от обкръжението на фамилията настояват, че за кандидат-депутатите нямало никакво значение на кое място са подредени в листата, тъй като главно „ ще играят “ с преференции. Методи Петков влезе в пандиза, само че го напусна предварително. Това му даде опция да се включи в предизборната конкуренция.

Припомняме ви, че Методи Петков стана клиент на прокуратурата, откакто взе участие в побой над своя съгражданин Даниел Дереков. Заради това, че лови риба в язовир Каменец през 2016 година, Петков реши да се саморазправя с него, като го накара даже да яде жива риба. Жертвата на ромския необут призна тогава пред медиите: „ И в лагерите на гибелта не са ги били по този начин. Това е изродщина, изверщина. Това са хора, които си мислят, че живеят над закона”. В разгара на абсурда причинителят беше предпазен обществено от тогавашния народен представител от Движение за права и свободи Митхат Метин. Пред Фрог той сподели тогава: „ Ще поносим такива като Методи Петков, до момента в който съдът не каже”.

Другото, което прави усещане е, че досегашният лидер на листата на Движение за права и свободи в града Велислава Кръстева, към този момент отсъства. Нейното място е заето от Марио Рангелов от плевенското село Койнаре.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР