Методът и схемата „имам човек някъде си“ – това се

...
Методът и схемата „имам човек някъде си“ – това се
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Политическата корупция е чумата на Прехода

Методът и схемата „ имам човек някъде си “ – това се крие в подаръчната торбичка на българската политика. Това мнение изрази в изявление за БНР политологът и учител в Нов български университет Любомир Стефанов.

" В торбичката на българския преход и на българската политика се крие подозрението, че постоянно има и различен метод. И този метод не е оня, който написа в Конституцията и законодателството и който всички простосмъртни жители са призвани да съблюдават. А другият метод – по който нещата могат да се съкратят и да станат. “

Политическата корупция е чумата на българския преход и на българската народна власт, счита Стефанов. По думите му ние не имаме вяра на институциите поради непрекъснатото подозрение, целесъобразно или параноично, че „ нещо някъде редом се случва “. Именно по тази причина съгласно политолога е налице чувството, че изборите се обезсмислят, а страната е „ открадната, купена, пробита “.

Има чувство, че служебното държавно управление прави нещо. Оценката е по-скоро добра. Два месеца дори не са 100 дни, означи Стефанов преди през днешния ден кабинетът да регистрира работата си за миналия един месец.

Естествено е служебният кабинет, назначен от президент, който след два месеца отива на избори, да носи задължение и да бъде апетитен с пръст, акцентира политологът.

" Не мога да схвана за какво се бяга от този разказ. То е действителност. Въпросът е дали това въздейства на работата му, дали тези назначения, които се случват, преназначения, уволнения са политически стимулирани или в действителност обстановката в страната е била толкоз зле, щото е имала потребност от главно разклащане и пренареждане. “

" Очевидно има някакво напрежение, някакво подозрение, че тези назначения са били комфортни по някакъв метод и са взети ограничения да се приключи този комфорт. В общественото пространство витае това чувство, че службите са били овладени, не споделям завладени. Овладени и насочвани в работата си. Тъжното е, че самите служби не вършат нищо по въпроса да разсеят тези усещания “, сподели още Стефанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР