Метине, оставаш в ареста, много ти станаха осъжданията. С тези

...
Метине, оставаш в ареста, много ти станаха осъжданията. С тези
Коментари Харесай

Съдия към дрогиран шофьор, блъснал човек: Метине, оставаш в ареста, много ти станаха осъжданията

„ Метине, оставаш в ареста, доста ти станаха осъжданията ”. С тези думи арбитър Иван Бонев удостовери решението на първоинстанционния съд за взимане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ” по отношение на 31-годишния Метин Мехмедов, който предходната седмица аргументи тежка злополука на пътя Кричим – Устина.
Прочетете още
При случая пострада 33-годишен мъж, който тичал по пътното платното, като все още той е реанимация в доста тежко положение. След злополуката Метин е бил тестван за алкохол и опиати, като инспекцията е отчетена положителна проба за амфетамин. Справка в регистрите на Министерство на вътрешните работи посочила, че арестуваният е с отнето удостоверение за правоуправление.

Пред Пловдивския областен съд Метин се разкая, като сподели, че майка му е онкоболна и в случай че остане в ареста това ще я съсипе. „ Няма да се укривам и когато ме повикате незабавно ще дойда ”, добави още обвиненият.

От прокуратурата желаеха потвърждаване на мярката с претекста, че Метин има голям брой предходни закононарушения. Хващан е да кара под влияние на алкохол и опиати, а също така е бил арестуван и за владеене на неразрешени субстанции. След случая се е опитал да се укрие, като е споделил, че приятелката му е управлявала автомобила.

„ Не е показал е, че е карало друго лице и е съдействал, обяснил по какъв начин е настъпила злополуката и, че пешеходецът е изскочил на непозволено място ", отвърна юристът на Метин – Весела Нажар. Тя добави, че Метин е познавал пътя и не е бил с превишена скорост. Направил е всичко по силите си и след ПТП-то е оказал подпомагане на проверяващите.

„ Предстои да се събират още доказателства за конкретиката на настъпилото ПТП и събитията към него ”, каза още юристката.

Докато изчакваше решението на съда, Метин през сълзи попита юриста си: „ Как е момчето, добре ли е? ”, а Нажар показа пред кореспондент на TrafficNews , че потърпевшият е в устойчиво, само че тежко положение.

„ Той доста съжалява и се разкайва за случилото се. Дори родителите му всеки ден вървят в болничното заведение, с цел да видят по какъв начин е мъжа. Дори сина си не посещават толкоз постоянно в ареста ”, сподели още Весела Нажар.

Решението на Окръжен съд – Пловдив е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР