Метеоролозите предупредиха, че циклон ще продължи да оказва въздействие в

...
Метеоролозите предупредиха, че циклон ще продължи да оказва въздействие в
Коментари Харесай

Силни бури взеха жертви в Русия, в САЩ - хиляди останаха без ток

Метеоролозите предизвестиха, че циклон ще продължи да оказва влияние в Поволжието, където чакат нови проливни дъждове и мощен вятър. 

В столицата на Съединени американски щати пък мощна стихия остави без ток над 200 000 семейства във Вашингтон и покрайнините на града , заяви в. " Вашингтон пост ". Без ток са и поданици на щатите Вирджиния и Мериленд. 

В столицата има паднали дървета и развалени жилища. Във федерален окръг Колумбия двама души са потърпевши при рухването на дърво върху колата им. Единият от тях е в тежко положение. 

Според Националната метеорологична работа поривите напразно са достигали 37 метра в секунда. Бурята е била придружена от пороен дъжд, осведоми Българска телеграфна агенция. 

В същото време в Пекин и други елементи на Северен Китай бе издадено предизвестие за най-висока степен на заплаха поради предстоящи проливни дъждове вследствие на прекосяването на тропическата стихия Доксури, съобщи ДПА. 

Вчера метеорологичната работа в китайската столица разгласи червен код за превалявания и посъветва хората в региона да не излизат. 

Доксури преди този момент връхлетя крайбрежната китайска провинция Фуцзян като ураган, само че до момента в който се придвижваше към вътрешността на континентален Китай, отслабна до тропическа стихия. 

Предупреждения за рисково време са издадени и за прилежащия на Пекин град Тянцзин и за двете северни провинции Хъбей и Шанси. 

Китайската държавна информационна организация Синхуа заяви, че прекосяването на Доксури е засегнало над 800 000 души във Фуцзян и е предизвикало стопански вреди там за към 60 милиона $.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР