Метеоролози обявиха, че синоптични рекорди падат в цяла Европа със

...
Метеоролози обявиха, че синоптични рекорди падат в цяла Европа със
Коментари Харесай

Метеорологичните рекорди падат в цяла Европа

Метеоролози оповестиха, че синоптични върхове падат в цяла Европа със смущаваща скорост през последните няколко дни, написа " Гардиън ", представен от " Дневник ".

Най-топлият ден през януари е регистриран в минимум осем европейски страни, в това число Полша, Дания, Чехия, Нидерландия, Беларус, Литва и Латвия, съгласно данни, събрани от Максимилиано Ерера, климатолог, който наблюдава рисковите температури.

В Корбелюв, Полша, живакът доближи 19 градуса по Целзий - температура, с която силезийското село е привикнало повече през май и която е с 18 градуса над междинната годишна стойност за януари - 1 градус по Целзий. В Яворник в Чешката република температурата доближи 19.6 градуса в съпоставяне със приблизително 3 градуса за това време на годината.

Температурите във Въйсокое, Беларус, нормално се движат към нулата по това време на годината. В неделя те доближиха 16.4 градуса, надминавайки предходния връх на страната за януари с 4.5 градуса.

Навсякъде на континента локалните върхове бяха счупени в хиляди обособени измервателни станции, като близо 950 бяха надминати единствено в Германия от 31 декември до 2 януари, сподели Ерера.

Северна Испания и южната част на Франция се любуваха на време за плаж с 24.9 градуса в Билбао, най-горещият ден през януари, и върхове, счупени в Кантабрия, Астуриас и Страната на баските. Само Норвегия, Англия, Ирландия, Италия и Югоизточното Средиземноморие не са сложили никакви върхове.
" Можем да считаме това за най-екстремното събитие в европейската история ", сподели Ерера. " Вземете случая с рисковата гореща вълна в Обединеното кралство през юли 2022 година и разпространете тази сигма (големина) в доста по-голяма област, обхващаща към 15 страни. "

" Вероятно можем да кажем, че това е първият път, когато рисково метеорологично събитие в Европа (по отношение на рискови горещини) е сравнимо с най-екстремните в Северна Америка. "

Алекс Бъркил, старши метеоролог в националната метеорологична работа на Англия, е склонен, че това е рисково метеорологично събитие.

Бъркил разяснява, че топла въздушна маса, развила се край западния бряг на Африка, се е придвижила на североизток през Европа от Португалия и Испания, привлечена от високото налягане над Средиземно море.

" Това беше необятно публикувано, в Дания, Чехия, както и в съвсем цяла Германия имаше температури за януари, надхвърлящи върховете ", съобщи Бъркил.

Метеорологът Скот Дънкан сподели, че температурите в цяла Европа са смайващи. " Имахме доста топла нова година предходната година, само че това разруши всичко ", добави той.

Професор Бил Макгуайър, писал за последствията от климатичните промени, счита, че високите температури са предвестител на нещо по-лошо, което следва. Според него " това е един незадълбочен взор към едно бъдеще, в което зимата ще бъде съкратена до няколко месеци на тъмно, влажно и меко време, с малко скреж, лед или сняг ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР