Метеорологичните условия в района на провеждането на операцията са много

...
Метеорологичните условия в района на провеждането на операцията са много
Коментари Харесай

Извънредно: Китайското Правителство Направи Много Важно Съобщение За Боян Петров! Ето Какво Се Случва, Вдигнаха Хеликоптерите

" Метеорологичните условия в региона на провеждането на интервенцията са доста сурови, издирвателно-спасителната интервенция продължава ", уточни още представителят.

Той означи, че Китай ще координира дейностите си с всички други страни, в това число с България.

Два хеликоптера от Непал ще се включат в издирването на българския планинар Боян Петров в Хималаите, заяви по-рано режисьорът Поли Генчева, която се намира в региона, с цел да снима филм за него. Разрешение за излитането на машините от летището в Катманду към този момент е получено от китайските управляващи и е въпрос на час-два да бъде завършена документите, позволяваща избавителната акция по въздух, сподели тя рано сутринта.

По-късно обаче стана ясно, че към момента няма позволение от страна на китайското държавно управление хеликоптер да се включи в избавителната интервенция. Това сподели пред Дарик радио алпинистът Мингма Шерпа, който също ще се включи в издирването. По думите му хеликоптерът към момента се намира в Катманду и чака позволение от Китай за политане.

Жената на Петров - Радослава Ненова, посочи, че се чака това да стане до края на деня.

Според външния министър Екатерина Захариева разрешението се бави, защото към момента не е открита непалска компания, разполагаща с нужния хеликоптер, която да има и всички нужни разрешителни за осъществяване на сходен полет.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР