Метеорологичната зима започна, а с нея дойде и първото предупреждение

...
Метеорологичната зима започна, а с нея дойде и първото предупреждение
Коментари Харесай

Зимите в Чикаго стават все по-топли

Метеорологичната зима стартира, а с нея пристигна и първото предизвестие за пикантен мраз в региона на Чикаго.

Разбира се, и през 2022-2023 година сняг ще има, както и доста студени дни, само че като цяло зимите във Ветровития град се трансформират, разясниха упованията си и за този сезон метеоролози.

Температурите при започване на декември нормално доближават оптимални стойности към 4-5 градуса, а към края на месеца те не надвишават -1C. Средните минимални стойности пък варират от към -2-3С при започване на месеца и падат под -6-7С в края на декември.

Тези стойности обаче се трансформират, изключително през последните към 50 години, след като зимите стават все по-топли.

Именно това е сезонът с най-бързо повишаващи се междинни температури от 1970 година насам в региона на Чикаго.

Climate Central направи разбор на 247 градове в Съединени американски щати, с цел да види какво стопляне се записва във всеки от тях и какъв брой бързо е настъпило то.

През последните 52 години зимите в Чикаго са станали
по-топли с цели 3,3 градуса
Сходно е покачването на температурите и в близо 97% от оценените локации.

 Зимите в Чикаго стават все по-топли

Всяка обособена зима към момента има своите захлаждания и релативно топли дни, само че общата наклонност е явна. Зимите към този момент не са толкоз студени, колкото бяха.

Така всеки зимен сезон означи доста нарастване на броя на дните, когато междинната температура е била над климатичната норма за 1991-2020 година на NOAA/NCEI.

Настоящото положение на изменението на климата подсигурява, че ще продължим да ставаме очевидци на дни, по-топли от признатото за обикновено, разясняват метеоролозите.

Но въпреки и на доста хора, не обичащи лютите студове, това да им харесва, от Climate Central изброяват нездравословните въздействия върху природата от затоплящите се зими.

По-високите температури през студения сезон може да нарушат моделите на снеговалеж, което от своя страна може да ограничи водоснабдяването от топенето на снеговете. Това може да е сериозно за хората, селското стопанство и екосистемите.

Освен това ще пострадат и районните стопански системи, които зависят от зимния туризъм.

Докато по-топлите зими могат да понижат енергийните потребности за отопление на дома, тези спестявания могат да бъдат обезщетени от увеличеното търсене на изстудяване през затоплящите се летни месеци.

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР