Метеорологичната пролет на 2023 г., продължила от 1 март до

...
Метеорологичната пролет на 2023 г., продължила от 1 март до
Коментари Харесай

Пролетта на 2023 г. - най-горещата в историята на Испания

Метеорологичната пролет на 2023 година, траяла от 1 март до 31 май, е най-горещата пролет, записана в Испания, откогато се водят статистики за климата, съобщи през днешния ден националната метеорологична работа на Испания, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Пролетта на 2023 година е най-горещата в Испания " от 1961 година Това се дължи главно на горещата вълна от края на април, се споделя в отчет на метеорологичната работа.

През тези три месеца (март, април, май) междинната температура в Испания е била 14,2 градуса - с 1,8 градуса по-висока от естествената за сезона и с 0,3 градуса по-висока от тази през 1997 година, когато е измерен последният температурен връх.

Освен това пролетта на 2023 година е втората най-суха пролет, записана в миналото в Испания, оповестява още метеорологичната работа.

От отчета излиза наяве, че абсолютният температурен връх за това време от годината (в Южна Испания бе измерена температура от 38,8 градуса) се дължи на вълна от парещ и изсъхнал въздух, пристигнала от Северна Африка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР