Метеорологичната агенция на Обединените нации издава червена тревога“ за глобалното

...
Метеорологичната агенция на Обединените нации издава червена тревога“ за глобалното
Коментари Харесай

Метеорологичната агенция на ООН издава „червена тревога“ за изменението на климата след рекордните горещини

Метеорологичната организация на Обединените народи издава „ алена паника “ за световното стопляне, като се базира на рекордно нарастване предходната година на парникови газове, земя и температурите на водата и топенето на ледниците и морския лед.

Световната метеорологична организация (СМО) съобщи в отчет, оповестен във вторник, че има „ огромна възможност “ 2024 година да бъде още една рекордно гореща година и предизвести, че напъните на света да обърне наклонността са били незадоволителни.

Базираната в Женева организация изрази угриженост в отчета си за положението на световния климат, че решаваща климатична цел е все по-застрашена: ограничение на планетарното стопляне до не повече от 1,5 градуса по Целзий (2,7 градуса по Фаренхайт) от прединдустриалните равнища.

„ Никога не сме били толкоз близо – въпреки и краткотрайно сега – до долната граница от 1,5C на Парижкото съглашение за изменението на климата “, сподели Селесте Сауло, общоприет секретар на организацията. „ Общността на СМО и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР