Метеор прелетя под голям ъгъл и ярко се разпръсна в

...
Метеор прелетя под голям ъгъл и ярко се разпръсна в
Коментари Харесай

Ярък метеор озари небето над Русия

Метеор прелетя под огромен ъгъл и блестящо се разпръсна в небето над Иркутска област, заяви ТАСС, като цитира пресслужбата на Иркутския планетариум.

"В 08:22 часа локално време над Иркутск, Ангарск и Листвянка беше следен ослепителен метеор ", оповестиха от планетариума.

Небесното тяло е прелетяло под огромен ъгъл, траекторията му била къса и то се разпаднало бързо. В планетариума постъпили голям брой сигнали от очевидци на явлението в Иркутск и Ангарск, много хора им изпратили и видеозаписи, предава Българска телеграфна агенция.

Като блестящо бяло ядро със светлозелени искри бе разказан метеорът от Роза Меркушина, член на Иркутското районно астрономическо сдружение, която следила метеора в Листвянка.

От планетариума приканиха очевидците на явлението да споделят видяното във формуляра на уеб страницата на Международната метеорна организация. "Особено скъпи са фотоси и видеозаписи на явлението, които дружно със свидетелствата на очевидците ще оказват помощ да се възвърне траекторията на тялото и височината, на която се е разрушило ", сподели шефът на планетариума Павел Никифоров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР