Meta ще съкрати още 10 000 работници и ще понесе

...
Meta ще съкрати още 10 000 работници и ще понесе
Коментари Харесай

Meta ще съкрати още 10 000 работници след първоначалните съкращения през миналата година

Meta ще редуцира още 10 000 служащи и ще понесе разноски за преструктуриране в размер от 3 до 5 милиарда $, заяви компанията през днешния ден, а основният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг предизвести, че икономическата неустойчивост може да продължи „ доста години “.

Акциите на Meta нарастнаха с към 5,5%.

Ето графика, който би трябвало да очаквате: през идващите няколко месеца ръководителите на организациите ще разгласят проекти за преструктуриране, ориентирани към равнене на числеността на нашите организации, анулиране на планове с по-нисък приоритет и понижаване на броя на наеманите нови чиновници.

каза Зукърбърг в известие до чиновниците, което беше оповестено и в блога на Мета.

Той добави, че компанията възнамерява да закрие още 5000 отворени длъжности, които към момента не е запълнила. Като намек за продължаващата икономическа неустановеност, Зукърбърг означи, че компанията би трябвало да се приготви за „ опцията тази нова икономическа действителност да продължи в продължение на доста години “.

В подаденото от Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) заявление, в което се афишират съкращенията, компанията също по този начин съобщи, че през тази година чака понижени общи разноски в размер от 86 до 92 милиарда $.

Новият кръг от съкращения следва предходния кръг от съкращения, разгласен през ноември, който засегна над 11 000 служащи, което се равняваше на към 13 % от общия личен състав на Meta.

Зукърбърг дефинира 2023 година като „ година на успеваемостта “ на компанията, в която Meta се стреми да стане „ по-силна и по-гъвкава организация “.

Ние сме софтуерна компания и нашият краен резултат е това, което сътворяваме за хората.

каза Зукърбърг

Като част от преструктурирането компанията ще усили и броя на директните подчинени на всеки управител.

През февруари Зукърбърг съобщи пред анализатори, че Meta възнамерява редуциране на планове, които не реализират резултати или може би към този момент не са от решаващо значение, като в същото време отстранява пластовете на междинния мениджмънт, с цел да взема решения по-бързо.

Една по-стройна организация ще извършва по-бързо най-високите си цели.

се споделя в известието на Зукърбърг

Въпреки това Meta продължава да харчи милиарди долари за създаване на технологиите за виртуална и добавена действителност, нужни за построяването на по този начин наречената метавселена. Подразделението Reality Labs на компанията, което е натоварено със основаването на метавселената, е на загуба от към 13,7 милиарда $ през 2022 година при доходи от 2,16 милиарда $.

Други компании като Twilio, Dell, Zoom и eBay също наскоро оповестиха обилни съкращения на работната си мощ. През януари Гугъл разкри проекти за редуциране на повече от 12 000 чиновници, Microsoft разгласи проекти за редуциране на 10 000 чиновници, а Salesforce съобщи, че възнамерява да редуцира 7000 служащи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР