Meta ще позволи на потребителите на Facebook и Instagram в

...
Meta ще позволи на потребителите на Facebook и Instagram в
Коментари Харесай

Facebook и Instagram временно позволяват реч на омразата срещу Русия

Meta ще разреши на потребителите на Фейсбук и Instagram в някои страни намерено да приканват за принуждение против руснаци и съветски военни в подтекста на нашествието в Украйна съгласно вътрешни имейли, прегледани от „ Ройтерс “. Става дума за краткотрайна смяна, обвързвана с политиките за речта на омразата.

Освен това компанията позволява и някои изявления, които приканват за гибел на съветския президент Владимир Путин или беларуския му сътрудник Александър Лукашенко, съгласно писмото, изпратено до модераторите на наличие в платформите.

„ В резултат на съветската инвазия в Украйна ние краткотрайно разрешихме форми на политическо изложение, които нормално нарушават нашите правила, да вземем за пример насилствена тирада като „ гибел на съветските нашественици “. Няма да допуснем достоверни апели за принуждение против съветски цивилни “, посочи представител на Meta в изказване.

Призиви за гибелта на водачите ще бъдат позволени, в случай че не се отнасят и до други лица. Според един от имейлите краткотрайните промени в политиките, позволяващи апели за принуждение против съветски военни, ще важат за 12 страни, в това число Украйна, Румъния, Грузия, Русия и Полша.

Миналата седмица Русия разгласи, че стопира достъпа до Фейсбук в отговор на рестрикциите против съветски държавни медии в платформата. В края на февруари обществената мрежа блокира страниците на Russia Today и Sputnik.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР