Meta се сблъска с критики след стартирането на микроблог платформата

...
Meta се сблъска с критики след стартирането на микроблог платформата
Коментари Харесай

Threads ще позволи изтриване на акаунта, без загуба на профила в Instagram до декември 2023 г

Meta се сблъска с рецензии след стартирането на микроблог платформата Threads, защото потребителите нямаха опцията за заличаване на акаунта си в Threads, без да изтрият профила си в Instagram. Сега компанията работи върху обособена функционалност за заличаване на акаунт в Threads, която се чака да бъде налична до декември тази година.

Социалната мрежа Threads, показана на обществеността през юли тази година, стартира бързо да набира публика. Но макар внедряването на редица предстоящи функционалности и нововъведения, с течение на времето известността на услугата стартира да избледнява. Текущото равнище на потребителска интензивност не дава отговор на първичните упования на Meta.

На конференцията TechCrunch Disrupt Мишел Проти, основен експерт по въпросите с конфиденциалността на продуктите в Meta, сподели, че компанията работи интензивно върху внедряването на функционалност за заличаване на акаунт в Threads. Проти загатва техническите компликации, зародили при опита за делене на сметките в Instagram и Threads, което докара до създаването на спомагателни функционалности, като опцията за деактивиране и ръководство на поверителността на акаунта.

„ Беше извънредно мъчно механически да се приложи изтриването на акаунт в Threads, без да се засегне този в Instagram. Ето за какво сме положили специфични грижи, с цел да подсигуряваме, че потребителят може да упражни правото си на заличаване, като деактивира акаунта, скрие цялото му наличие, направи го частен или изтрие обособени изявления “ — акцентира Проти.

Проти също отбелязва, че до момента в който Meta работи върху методите за консолидиране на Threads с Fediverse, компанията изследва разнообразни сюжети, като да вземем за пример пренасяне на обява в Threads на различен сървър и по-късно изтриването ѝ от създателя.

Според разбора на Insider Intelligence, Threads сега има 23,7 милиона дейни консуматори месечно в Съединени американски щати, изоставайки от платформи като Reddit и X (бившият Twitter).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР