Meta реши да закрие Workplace — корпоративната версия на Facebook,

...
Meta реши да закрие Workplace — корпоративната версия на Facebook,
Коментари Харесай

Meta ще закрие корпоративната платформа за общуване Workplace през 2026 г

Meta реши да закрие Workplace — корпоративната версия на Фейсбук, основана, с цел да обезпечи общуването сред бизнеса и организациите и предопределена да стане съперник на Slack и по-късно на Teams от Microsoft. Meta реши да предприеме тази стъпка, тъй като има вяра, че AI и метавселената фундаментално ще трансформират метода и метода, по който работим.

Според TechCrunch, Meta е изпратил вести за прекратяването на работата на Workplace до своите клиенти и е предложил да преминат към продукта Workvivo на Zoom Video Communications която е аналогична обществена мрежа, ориентирана към бизнеса.

„ Ние прекратяваме поддръжката на Workplace, с цел да се съсредоточим върху построяването на технологии за изкуствен интелект и метавселена, които имаме вяра, че ще трансформират фундаментално метода ни на работа. През идващите две години ще предоставим на клиентите на Workplace опцията да мигрират към Zoom Workvivo, която е единственият желан сътрудник за миграция на Meta “ — се споделя в изказването на компанията.

В известието си до клиентите Meta изяснява, че пълноценното потребление на платформата Workplace ще бъде допустимо до 31 август 2025 година От септември 2024 година компанията ще понижи месечната такса за потребление на платформата с 50%. От 1 септември 2025 година до 1 май 2026 година Workplace ще бъде изцяло безвъзмезден. Платформата обаче ще бъде налична единствено за четене и евакуиране на към този момент оповестените там данни. След това достъпът до платформата ще бъде затворен и всички потребителски данни ще бъдат изтрити. Компанията предлага на клиентите на платформата да изтеглят всичките значими за тях данни непосредствено от настройките на Workplace в раздел „ Изтеглете вашата информация “ или да ги експортират благодарение на Workplace API.

До май 2021 година Workplace има към 7 милиона платени клиенти, съгласно Bloomberg. Сред известните се отличават Starbucks, Walmart и Spotify Technology. Изданието отбелязва, че продуктът ще продължи да съществува единствено вътре в Meta — за чиновниците на компанията, които го употребяват за всекидневно взаимоотношение.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР