Meta ребрандира своя дигитален портфейл Facebook Pay като Meta Pay,

...
Meta ребрандира своя дигитален портфейл Facebook Pay като Meta Pay,
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг пуска Meta Pay, цифров портфейл за Метавселената

Meta ребрандира своя цифров портфейл Фейсбук Pay като Meta Pay, наричайки смяната „ първата стъпка “ към основаването на портфейл за своята версия на Метавселената.

Главният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг пусна пост във Фейсбук, в който споделя, че новаторската Meta Pay ще размени Фейсбук Pay и ще съдържа спомагателни функционалности.

Портфейлът ще се употребява за платформата на Метавселена единствено на компаията Meta. Потребителите ще могат „ да ръководят несъмнено своята идентичност, притежанията и заплащанията “.
Новият способ ще разрешава на потребителите да правят транзакции във Фейсбук, Instagram, WhatsApp, Messenger и другите поддържани платформи на компанията.
Зукърбърг заяви, че потребителите ще могат да употребяват Meta Pay, с цел да купуват изкуство, видеоклипове, музика, билети за виртуални събития и прекарвания.

„ На колкото повече места можете да употребявате вашите цифрови артикули, толкоз повече ще ги цените, което основава по-голям пазар за основателите ", сподели той.
Имаше и намек, че Meta може да вкара незаменими токени (NFT) в бъдеще. „ Доказателството за благосъстоятелност ще бъде значимо, изключително в случай че желаете да вземете някои от тези продукти със себе си в разнообразни услуги, предлагани от Метавселената “, добави Зукърбърг.
Meta към този момент е твърдо първата компания със лична Метавселена. Компанията е вложила милиарди в проучвания и разработка, само че към този момент няма какво да покаже.

По-рано през седмицата Microsoft, Meta, Epic Games и 33 други компании се съгласиха да си сътрудничат по отворените стандарти за Метавселената. Наречена Metaverse Standards Forum. Групата ще работи върху образуването на отворени, оперативно съвместими стандарти за разширена и виртуална действителност, геопространствени и 3D технологии.

Не е изненадващо, че тези софтуерни колоси биха желали да си сътрудничат по фундаментално по направата на технологиите, а самият бизнес капацитет е висок, над 600 милиарда $ стойност, планувана до 2026 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР