Meta представи отчета си за второто тримесечие на тази година

...
Meta представи отчета си за второто тримесечие на тази година
Коментари Харесай

VR-подразделението Reality Labs на Meta е загубило 21 млрд. долара от началото на миналата година

Meta показа доклада си за второто тримесечие на тази година и заяви, че нейното поделение Reality Labs, което създава технологии за виртуална и добавена действителност, нужни за зареждане на така наречен „ метавселена “ е записало оперативна загуба от 3,7 милиарда $.

Приходите на звеното за второто тримесечие са 276 милиона $, което е по-малко от приходите от 339 милиона $ през първото тримесечие. Анализаторите, интервюирани от StreetAccount, предвидиха, че Reality Labs ще записва 421 милиона $ доходи и 3,5 милиарда $ оперативни загуби.

Все отново акциите на Meta нарастнаха с към 5%, откакто компанията регистрира 11% растеж на приходите, защото ситуацията с рекламите се е подобрило, а компанията разгласява и по-добра прогноза за третото тримесечие. Това демонстрира, че Meta към момента е огромна рекламна компания.

Тримесечните загуби на Reality Labs:

През предходната година подразделението Reality Labs на Meta е изгубило общо 13,7 милиарда $, а е осъществило доходи в размер на 2,16 милиарда $, които се дължат частично на продажбите на VR очила с марката Quest. През първото тримесечие на тази година Reality Labs е на загуба от 3,99 милиарда $. Това прави общите ѝ загуби към 21,3 милиарда $ от началото на предходната година.

Meta съобщи в отчета си за приходите, че чака оперативните загуби в звеното Reality Labs „ да се усилят доста през годината заради продължаващите ни старания за създаване на артикули в региона на добавената/виртуалната действителност и вложенията за по-нататъшно мащабиране на нашата екосистема “.

През юни Meta започва абонаментна VR услуга, наречена Meta Quest+, която коства 7,99 $ на месец и е съвместима с хедсетите Quest 2, Quest Pro и идните Quest 3 на компанията. Абонаментната услуга разрешава на хората да имат достъп до 2 нови VR игри всеки месец и те ще могат да играят тези игри, до момента в който имат дейни абонаменти.

Също по този начин през юни Зукърбърг разкри детайлности за хедсета Quest 3 единствено няколко дни преди Apple да разгласи своя хедсет за виртуална и добавена действителност Vision Pro, който ще коства невероятните 3499 $, когато бъде пуснат на пазара през идната година. Quest 3 ще се продава на цена, започваща от 499 $, той е с 40% по-тънък от Quest 2 и ще разполага с чипсет от последващо потомство на Qualcomm.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР