Мета подписа споразумение спроизводителя на чипове Qualcomm Inc запроизводството набъдещите

...
Мета подписа споразумение спроизводителя на чипове Qualcomm Inc запроизводството набъдещите
Коментари Харесай

VR съюз: Мета и Qualcomm ще произвеждат очила за виртуална реалност

Мета подписа съглашение спроизводителя на чипове Qualcomm Inc запроизводството набъдещите сиочила за виртуална действителност. Товаобявиха фирмите на конференция за потребителска електроника в Берлин, съобщи Ройтерс.

Американските компании се договориха за многогодишно стратегическо сътрудничествомежду екипите за разработка напродуктите.

Технологията на Qualcomm се употребява към този момент в актуалните VR очила „ Quest 2 “ на Мета, наред с други неща.

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг разгласи амбициозната цел да да сътвори виртуалнисветове - " Metaverse ", като потози начиндоведе до идната огромна компютърна платформа. За да реализира своята концепция, той промениимето на компанията от Фейсбукна Мета.

Планът излезескъпо начинание: виновното звено Reality Labs регистрира оперативна загуба от 5,77 милиарда $ единствено през първата половина на тази година.

Междувременно Мета има по-малко за харчене, в сравнение с преди, защото рекламният бизнес на групата беподложен на напън зарадиикономически проблеми, конкуренция от видео приложението TikTok и ограниченията на Apple за отбрана на поверителността на iPhone.

Qualcomm е изключително мощна в модемните чипове, които разрешават на смарт телефоните да се свързват с мобилната мрежа.Компанията също по този начин доставя главните процесори за огромен брой смарт телефони с операционната система Android. Шефът на компанията Амон също има планове да ускори бизнесас автомобилната промишленост.

В допълнение към VR очилата, Qualcomm също по този начин желае да достави чипове за бъдещи очила с по този начин наречената разширена действителност (AR), при която цифровото наличие се демонстрира непосредствено в реалнасреда за потребителя.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР