Meta Platforms тази седмица за разработена от тях система с

...
Meta Platforms тази седмица за разработена от тях система с
Коментари Харесай

Meta разработи изкуствен интелект, който играе успешно „Дипломация“

Meta Platforms тази седмица за създадена от тях система с изкуствен интелект, кадърен да играе сполучливо известната настолна игра „ Дипломация “ (Diplomacy). До този миг играта се считаше за прекомерно комплицирана за игра от изкуствен интелект.

„ Дипломация “ се играе с двама до седем играча, които би трябвало да договарят съюзи между тях, с цел да завоюват. Освен това, всеки участник би трябвало да планува ходовете на другите участници в играта, изяснява Мария Дойчер от SiliconAngle. AI системата, която Meta кръстили Cicero, е била подготвена посредством набор от 40 000 игри на „ Дипломация “, играни от хора. Впоследствие те пуснали Cicero да играе онлайн версията на играта, като тя се класира в горните 10 % от участниците.

Компанията изяснява, че Cicero е формиран от два съществени съставния елемент. Първият възнамерява стъпките, които системата би трябвало да предприеме, а вторият координира с другите участници дейностите си, употребявайки генериран от самия него текст на натурален човешки език.

Meta се хвалят, че Cicero е толкоз сполучлив в потреблението на натурален език да договаря с хора в играта, че той постоянно се явява желан сътрудник от другите участници в играта пред действителни хора. Стъпка по стъпка, това, което прави първоначално машината е да оцени моментната обстановка в играта и планува вероятните ходове на другите участници. След това Cicero употребява тези догатки, с цел да пресметне ходовете, които би трябвало да направи, с цел да усили възможностите си за победа. В третия стадий, изкуственият разсъдък осведоми играчите, с които се е съюзил по отношение на проектите си.

„ Cicero може да сметне, че да вземем за пример в един по-късен стадий в играта той ще се нуждае от поддръжката на съответен състезател и по-късно измисля тактика, посредством която да го завоюва на своя страна и даже отгатва рисковете и опциите, които другият състезател вижда пред себе си във връзка с един подобен съюз “, изясняват Meta.

Meta вземат решение да разгласяват кода зад Cicero за всички под открит лиценз за експерти по изкуствен интелект да разработят AI програмен продукт с по-съвършени благоприятни условия. Според тях ML методите, употребявани от Cicero могат да се употребяват за създаването на ефикасни чатботове или на видеоигри.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР