Meta Platforms разкри в петък генератор на реч, задвижван от

...
Meta Platforms разкри в петък генератор на реч, задвижван от
Коментари Харесай

Meta представи генератор на реч, базиран на изкуствен интелект

Meta Platforms разкри в петък генератор на тирада, задвижван от изкуствен интелект, наименуван Voicebox, като съгласно софтуерният колос това е " съвременен модел на ИИ (AI), който може да извършва задания за генериране на тирада, като редактиране, семплиране и стилизиране, за които не е особено подготвен ", оповестява БНР.

Компанията сподели, че Voicebox може да чете писмен текст в голям брой гласове и стилове, както и да поправя фоновия звук в аудио клиповете. В момента функционалността поддържа британски, френски, немски, испански, полски и португалски и " може да сътвори четене на текста на всеки от тези езици, даже когато примерната тирада и текстът са на разнообразни езици ".

" Смятаме, че това е може би е най-универсалният модел за генериране на тирада. Това към момента е проучвателен план, само че мисля, че ще изградим доста забавни неща с принадлежности като този “, съобщи изпълнителният шеф на Meta Марк Зукърбърг.

Междувременно редица консуматори оповестиха за проблеми с достъпа до приложенията на Meta Platforms - Фейсбук, Instagram, WhatsApp и Messenger, съгласно данни на Downdetector.

В случая с Фейсбук повече от 13 000 консуматори не са съумели да получат достъп до уеб платформата, до момента в който при Instagram повече от 8 000 души не съумяха да употребяват приложението.

Освен това бяха регистрирани повече от 2030 спирания за Whatsapp и към 1700 за приложението Фейсбук Messenger.

От Meta Platforms Inc. показах, че са наясно с проблемите с приложенията на компанията. " Нашите инженерни екипи са наясно с това и се пробват да разрешат казуса допустимо най-скоро ", обявиха от Мeta.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР