Meta Platforms предложи да намали почти наполовина месечната си абонаментна

...
Meta Platforms предложи да намали почти наполовина месечната си абонаментна
Коментари Харесай

Важно съобщение за всички с Инстаграм и Фейсбук на телефона

Meta Platforms предложи да понижи съвсем на половина месечната си абонаментна такса за Фейсбук и Instagram до €5,99 от €9,99, заяви върховен изпълнителен шеф на Meta, представен от „ Ройтерс “. Намалението има за цел да отговори на опасенията както на поверителността, по този начин и на антитръстовите регулатори, цитира Економи.бг и Българска телеграфна агенция.

Този ход пристигна на фона на възходящите рецензии от страна на деятели за дискретност и потребителски групи по отношение на абонаментната услуга на Meta без реклами, стартирана в Европа през ноември, която съгласно критиците изисква потребителите да заплащат такса, с цел да подсигуряват поверителността си.

Meta започва услугата, с цел да се съобрази със Закона за цифровите пазари (Digital Markets Act – DMA), който лимитира способността ѝ да персонализира реклами за потребителите без тяхното единодушие, което вреди на главния ѝ източник на доходи.

Компанията сподели, че моделът на таксите се стреми да балансира спорните условия сред законите на Европейски Съюз за дискретност и DMA.

„ От известно време искахме да ускорим този развой, тъй като би трябвало да стигнем до устойчиво положение... по тази причина предложихме да понижим цената от €9,99 на €5,99 за един акаунт и €4 за всички спомагателни сметки “, сподели по време на чуване в Европейската комисия Тим Ламб. юрист на Meta.

Изслушването има за цел да даде на потребителите на Meta и на трети страни опцията да потърсят изясненост за това по какъв начин тя съблюдава DMA. Meta направи предлагането за понижение на регулаторите по-рано тази година и в този момент договаря с органите за отбрана на данните, по-специално с ирландския контролен орган, по въпроса.

Потребителите, които се съгласят да бъдат проследявани, получават безвъзмездна услуга, която се финансира от доходи от реклама.

Компаниите рискуват санкции от до 10% от годишния си световен оборот за нарушавания на DMA.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР