Meta Platforms, компанията-майка на Facebook, обяви, че ще заплати на

...
Meta Platforms, компанията-майка на Facebook, обяви, че ще заплати на
Коментари Харесай

Meta изплаща първия в историята си дивидент и допуска обратно изкупуване на акции за $50 милиарда

Meta Platforms, компанията-майка на Фейсбук, разгласи, че ще заплати на вложителите дял от 50 цента на акция на 26 март. Освен това, корпорацията на Марк Зукърбърг разгласи и назад изкупуване на акции за $50 милиарда, оповестява CNBC.

Meta съумя да надмине прогнозите за приходите и облагата си за четвъртото тримесечие. В резултат на новината цената на акциите на компанията се увеличи с 14%.

Приходите за тримесечието са скочили с 25% от $32,2 милиарда година по-рано. Това е най-бързият ритъм за напредък за тримесечие от средата на 2021 година, откакто пазарът на онлайн реклама продължава да се възвръща.
 Meta се приближава до пазарна капитализация от $1 трилион
Meta се приближава до пазарна капитализация от $1 трилион

След по този начин наречената " година на успеваемост " през 2023, когато Meta освободи 11 000 души

Междувременно разноските на компанията са се свили с 8% на годишна база до $23,73 милиарда. Оперативният марж е повишен повече от два пъти до 41%, което е явен сигнал, че ограниченията за стесняване на разноските покачват рентабилността.

На този декор чистата облага на Meta е повишена повече от три пъти до $14 милиарда.
 Снимка 648057
Източник:

" Имахме положително тримесечие, защото нашата общественост и бизнес не престават да порастват. Постигнахме в действителност огромен прогрес в нашата визия за развиване на изкуствения разсъдък и метавселената ", разяснява изпълнителният шеф на на компанията Марк Зукърбърг.

Той добавя, че напредъкът в изкуствения разсъдък е оказал помощ да се поддържа рекламния бизнес, който пораства по-бързо от този за съперника Гугъл.

По данни на Meta, към 31 декември 2023 година работната мощ на компанията обгръща 67 317 души, което съставлява спад с 22% на годишна база след съкращенията.
 Meta прави гражданска война в анимацията с AI технологии
Meta прави гражданска война в анимацията с AI технологии

С помощта на Emu всеки може да сътвори рисуван филм

AI успеха ще коства $30 милиарда $ годишно

Meta ще продължи да влага в изкуствен интелект и в построяването на своята изчислителна инфраструктура, с цел да се оправи с огромните натоварвания.

Зукърбърг показа и проекта на компанията за реализиране на водеща позиция в областта на генеративния изкуствен интелект. Основен детайл в него е затвореният за външна приложимост масив от потребителски данни.

" Има стотици милиарди обществено споделени изображения и десетки милиони обществени видеа - съгласно нашите планове, това е повече от общоприетия масив, набран от мрежата ", разяснява милиардерът, представен от Fortune.
 Apple трансформира iPhone в AI смарт телефон след броени месеци
Apple трансформира iPhone в AI смарт телефон след броени месеци

Това стана ясно от думите на боса на компанията Тим Кук

По думите му тази информация ще се употребява за основаването на " най-популярните и напредничави AI артикули и услуги ". В момента Meta има свои AI модели, само че те не са на равнището на водещите играчи на пазара от OpenAI.

Зукърбърг и екипът му признават, че това няма да е без пари - финансовите разноски за инфраструктура на Meta ще би трябвало да скочат до сред 30 и 37 милиарда $ годишно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР